A Kajmán-szigetekre költöztetik a Parlamentet

parlfeat

 

Véget ér egy korszak, októberben búcsúzik a Kossuth tértől a Parlament, sajnos pont még mielőtt kész lenne a tér felújítása. A képviselők új otthona a Kajmán-szigeteken lesz.

A hihetetlenül drága megaberuházást végső soron költséghatékonysági szempontokkal magyarázta a Minisztérium. A legtöbb képviselőnek a szigeteken van vállalkozása, sőt sokan az év nagy részét ott is töltik. Jelenleg hetente többször is ingáznak Budapest és Tlemonipompococo között, ami hatalmas költségekkel jár. Ha nem kell ennyit költeni a képviselők utazására, akkor sokkal kevesebb költségtérítés is elég nekik, amin sokat spórolhat az ország, és végső soron a nép.

Mindezt egyébként az MKKP már korábban megígérte.

A költöztetés azért is ilyen iszonyatosan drága, mert egy teljesen újszerű megújuló energián alapuló japán nanotechnológiás módszerről van szó.

Több egyéb tétel is emeli a beruházás árát: építeni kell például sok száz rokkantaknak kialakított parkolóhelyet.

977441_468603399894076_625758872_o

Magyar politikus konform parkolóhely a Kajmán-szigeteken

Ám igazán brutálisan drágává mégis az teszi a műveletet, hogy teljesen át kell alakítani a klímaberendezést az épületben, hogy a trópusokon is használható legyen. És sajnos az örökségvédelmi szempontok figyelembe vételével kell csinálni. Rengeteg ellenőrt kell lefizetni, ami hatalmas összegeket emészt föl.

700 szolgálati jachtra is költ a kormány.

yacht-tropical-island
A szolgálati jachtokkal sokkal kevesebbe kerülnek majd az államnak a képviselők, mint ma. Nem kell majd fizetnünk, hogy hetente ingáznak Budapest és Tlamonipopoco között.

És új takarítónőket is szeretnének felvenni, mert a mostaniak nem bírnák a nehéz klímát.

cayman islands1

Új takarítónők lesznek a kajmán-szigeteki Parlamentben.

Cayman Islands-Rebecca Parchment

Közbeszerzési eljárás keretében pályáztatták meg a jelentkezőket.

SI-2008-Cayman_Islands-005-Selita

De most korrupcióról kivételesen szó sem lehetett. Hiszen kinek volna rokona a Kajmán-Szigeteken?

F3C29AE364C5198B57DD4638BE035

Különben is, 4 százalékkal csökkent a korrupció tavaly az IMTPRM szerint.

stock-footage-smiling-woman-relaxing-in-a-hammock-on-a-sandy-beach-enjoying-an-idyllic-tropical-getaway

Ennyi. Most már önnek kell beírnia a keresőbe, hogy tropical woman.

Egy, újságunknak név nélkül nyilatkozó képviselő örült, hogy távolabb lesznek a lakosságtól,

“Így talán kevesebb tüntetés lesz, de minden bizonnyal messzebb. Undorítóak a választóink! Amúgy se szeretnek minket, szerintem csak örülni fognak ők is, hogy messzebb vagyunk tőlük. Úgyis csak neten meg TV-ben szokott minket látni a többség. Aki meg nagyon akar valamit, az a Kajmán-szigetekre is el tud jönni elmondani nekünk.”

Dr. Horváth Zoltán, a SOTE tanára szerint

“Mindannyian jól járhatunk vele, ha kellemesebb környezetben vannak politikusaink, mint amit mi itthon tudnánk nyújtani nekik. Kipihenten, a zord magyar hétköznapoktól elszakadva könnyebben hoznak majd jó törvényeket a mi érdekünkben, és végre talán felvirágzik az ország!”