Author Archives: munkatársunktól

Beperli az MTI-t a Kétfarkú Kutya Párt

viktor

Épp ideje volt.

A jelek szerint még tovább komolyodik az eddig viccpártnak hitt poltikai alakulat. Ezúttal a Magyar Távirati Irodával kerültek konfliktusba: a párt állítása szerint a hír- és sajtófotó-szolgáltató többször is jogosulatlanul, az érintett beleegyezése nélkül használta fel budaörsi képviselőjelöltjük, a Láthatatlan Ember képmását.

ruha

A Láthatatlan Ember jól láthatóan beszédet mondott, miközben felsegített egy ruhadarabot a hölgyre, hogy elrejtse bájait az MSZMP Központi Bizottságának tekintete elől.

hisszu

A népszerű politikus épp Hosszú Katinka mögött úszott, hogy segítsen, ha baj van. Ezen fénykép közzétételéhez sem járult hozzá.

oscar

Nem kérték az engedélyét ehhez az 1982-es fotóhoz sem, amelyen a Mephisto Oscar-díját ünnepelve nagyon szellemesen átkarolta az óriás Oscar-szobor vállát.

sziget

Valahol ott van.

Véletlenül épp arra járt. Senki sem kérdezte meg tőle, hogy akar-e nagy nyilvánosság elé kerülő közös képet.

A budaörsi Kétfarkú-jelöltet korábban a kormánypárti média illette teljesen alaptalan vádakkal, a pohár viszont  az MTI méltánytalan eljárásával telt be. “Megtettük a szükséges jogi lépéseket” – közölte lapunkkal a Kétfarkú Kutya Párt Képmásvisszaélésügyi és Kisállattartásszokásjogi Főosztályvezetőségének szaktitkársági helyettese.

A képviselőjelölt kitűnő programjáért a fenti képre való kattintásra bátorítjuk Önt!

Óvodások zsákmányoltak ki politikusokat

gyerek

Ezúttal K. Pisti (6) születésnapjának alkalmából vetették el sulykot.

Kezd aggasztó mértéket ölteni a politikusok kárára elkövetett óvodásbűnözés. A tegnapi országgyűlés során gyerekzsúrozók hatoltak be az épületbe, és éltek vissza a parlamenti képviselők naivitásával.

A túszul ejtett honatyákat és honanyákat először fel-alá futkosásra és indokolatlan visítozásra kényszerítette  a kíméletlen gyerekhorda, majd a szülinapos K. Pisti (6) felszólítására a képviselőknek kukásautót vezető dinón lovagló hóembert kellett rajzolniuk. A verseny “nyertesének” jutalomként 16 kiló lila vattacukrot nyomtak le a torkán.

Kegyetlenségük betetőzéseként egy szürke kavicsot adtak körbe, a poltikusoknak pedig a “Mi ez? ” kérdésre kellett válaszolniuk. “De miért?” – hangzott a második kérdés, amit aztán a válaszoktól függetlenül újra feltettek. És újra. És újra. És újra.

Nem ez az első eset, hogy randalírozó gyerekek saját céljaikra használják a politikusokat. Mindannyian emlékszünk, hogy tegnapelőtt játékpisztolyokkal kényszerítették kétórás délutáni alvásra az oktatásügyi államtitkárság alkalmazottait. Hétfőn egy kormánypárti politikus kiszolgáltatottságával a saját lánya élt vissza: gyorsulási versenyt rendeztetett vele a fürdőkádban az aláírásgyűjtő ívekből hajtogatott papírhajókkal.

 

Megszűnt az infláció!

Hand With Pen Analyzing Line And Coin Graphs On Desk

Kerek 21 percig veszett nyoma a pénzromlásnak.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik kecskeméti jelöltje, Szentesi Szabolcs sötétedés után vásárolt péksüteményt szülővárosában. Pontosan nem tudni, hogy a korszerűsített gyenge közvilágítás okozta-e, vagy az, hogy a népszerű politikus séta közben majszolta a tepertős pogácsát, mindenesetre Szentesi megbotlott, elterült a járdán, és az esés hatására véletlenül megszüntette az inflációt.

A szaknyelven akcidentális inflációhiátusnak hívott jelenség 19 óra 5-től 19 óra 26-ig tartott, helyileg a Halasi út és a Tűzoltó utca sarkától a Lőcsei útig terjedt. A környéket az ügy kivizsgálásáig a hatóságok hermetikusan lezárták.

A Kétfarkú Kutya Párt közgazdászai és orvosai megfigyelés alatt tartják Szentesit. Próbálják megállapítani, hogy a genetikai mutáció, a beütött könyök és az ijedtség egyszerre aktiválta-e a politikus szuperképességét, és hogy az miképp állítható a magyar gazdaság tartós szolgálatába.

Ennek érdekében Szentesit laboratóriumi körülmények között próbálják váratlanul elgáncsolni az utcán.

szab

A gazdasági csodát véghezvivő jelölt programja a képre történő kattintás után nyűgözi le Önt.

Mindent bevallott a hírhedt oligarcha

1512088678942

Írásban adott iránymutatást vadászkastélyok és közpénzek lenyúlásához.

Többek közt a következőket írta az ismert debreceni politikusok mögött álló agrármérnök és alapkőgyáros:

“A kulturális örökség részének számító vadászkastélyok becserkészéséhez nagyfokú türelem és alázat szükségeltetik. A kiszemelt kastélyt csak lassan közelítsük meg, nehogy elriasszuk! Mozgását, napi szokásait, ürülékét alaposan elemezzük, mielőtt bekerítenénk.

Érdemes fokról-fokra, például sógoraink unokatestvéreinek volt sofőrei nevében felvásárolni a nemes vadat övező földeket. Amikor ezzel végeztünk, már célozhatunk, de ne lőjünk azonnal! Várjuk meg, amíg a távoli fák között feltűnik az örökségvédelmi támogatás is. Ekkor: bumm! És a kastélyt már meg is vásároltuk egyik ciprusi hátterű ingatlanfejlesztő cégünkkel, az állami támogatás pedig kisvártatva igényelhető a felújításhoz.

Kitartó munkánk meghozta gyümölcsét: egy újabb trófeát!

A kastélyban később érdemes nem életvitelszerűen, hanem csak vadászidényben tartózkodni. Sosem tudhatjuk, hogy melyik csicska zugfirkász szarospista lohol épp a nyomunkban.”

Részlet Dr. Kállai-Tóth András ismeretterjesztő művéből.

A Kétfarkú Kutya Párt debreceni jelöltjeit támogató oligarcha kézikönyve már előjegyezhető! (Az előrendelés után járó árkedvezményből dr. Kállai-Tóth úr csupán 20 százaléknyi visszaosztást kér.)

újiskola

Dr. Kállai-Tóth úr és politikai strómanja, Terdik Roland programjáért kattintson a fenti képre!

Visszalép a népszerű 5. kerületi politikus

sír

Nem találja ki, hogy kinek a javára!

Horváth András, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt legalkalmatlanabb jelöltje, aki többször bizonyította már kiválóságát, ismét nagyon rossz döntést hozott. Rövid vívódás után bejelentette visszalépését.

“Több párt is megkeresett Budapest belvárosából, hogy lépjek vissza a javukra” – nyilatkozta lapunknak a legrosszabb politikus. “Az tényleg jó érv volt ellenem, hogy egyes jelöltek velem ellentétben itt születtek, vagy hogy mennyi mindent tettek már az 5. kerületért. A visszalépésért cserébe felajánlott pénzösszeg és későbbi pozíció hiánya viszont meglepett.  Nem a lakosokat, hanem engem sértettek meg. Magamért pedig bármit megtennék!”

horv

“Hajlandó vagyok kompromisszumokra. A kampánystábom tanácsainak ellenére tehát úgy döntöttem: visszalépek a saját magam javára. Ennél többet nem is tehetnék a kerületért!”

Horváth András alázata és elhivatottsága kétségtelen.

“Ünnepséget is rendezek magamnak a bátorságom miatt” – érzékenyült el. “Ha pedig véletlenül elmegyek a rendezvényemre, akkor a szavazópolgárok végre kapnak tőlem autogramot. Megcsodálhatják kézműves selyemöltönyömet is, amelyet a kerület legöregebb vak szabójának gyerekmunkásaival varrattam.”

Értesüléseink szerint Horváth András ma délután elfogadta visszalépését a saját javára, és sok sikert kívánt magának.

H_Andras

Ha jót akar, akkor kattintson a képre a legrosszabb jelölt programjáért!

Londoni magyarra mosolygott a Királynő!

london

A pizzafutárként dolgozó férfi reakciója nem kevésbé megdöbbentő.

 

“Embriókorom óta álmodoztam erről. Még most sem hiszem el, hogy megtörtént! Szórakozni mentünk a barátaimmal, és alig hittem a szememnek, hogy Őfelsége is ott van, udvartartás és testőrök nélkül, mintha csak egy lenne közülünk! Ráadásul amikor elhaladtunk mellette, barátságosan rám mosolygott.”

 

Számolt be az esetről András, aki három éve pizzafutárként keresi a kenyerét Londonban. Múlt hétvégén családlátogatás céljából tért vissza Győrbe. Egy szórakozóhelyen tüntette ki figyelmével a Kétfarkú Kutya Párt helyi képviselőjelöltje, az Árpád-ház egyenes-, oldal- és görbeági leszármazottja, Rózsa “Dog Save The Queen” Regina Királynő.

 

András elképesztő lélekjelenléttel viselte a megtiszteltetést: visszamosolygott Őfelségére, úgy döntött, hogy rá fog szavazni, majd korsósört rendelt kisunikummal.

 

draca

A jelölt programjáért haladéktalanul kattintson a képre!

 

Szembement saját pártjával a magyar Vaslady!

27267135_10208662857528603_1127955908_o

Kőkemény nemet mondott az öntudatos magyar anya!

Többszörös pártelnöki utasításra sem volt hajlandó Nagy Istvánra változtatni a nevét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szombathelyi képviselőjelöltje, Viszlay Zoltán Fülöpné Pavelkovits Petra Lívia.

A Hosszúnevű Kis- és Középcsaládosok Országos Egyesületének támogató sztrájkja után a párt vezetői végül visszakoztak, és bejelentették a Viszlay Zoltán Fülöpné Pavelkovits Petra Lívia Otthonteremtési, Fészekrakó és Porcicacsökkentő Alapprogram Előtervezetgenerálási Projektjét.

Utána engesztelésképp felmostak a konyhában, és levitték a szemetet.

27335962_10208662858288622_1240046091_o

A politikus programjáért kattintson a képre! Jó lesz.

Cáfolták, hogy a politikus egy görényfajta

Megsemmisítő csapást mért a vádakra a Kétfarkú Kutya Párt.
“Nem! A savköpő menyét nem közönséges görény” – reagáltak szűkszavúan lapunk megkeresésére, miután ellenfelei megkérdőjelezték Klári, a Kőbányán képviselőjelöltként induló menyét faját és ezzel politikai hitelességét.
Tényfeltáró újságíróink egyetlen képben összegezték több hetes kutatómunkájuk eredményét:

görény

A különbség szemmel látható!

Bizonyítékot találtunk az ellen a teljességgel tudománytalan érv ellen is, miszerint a menyétek fiziológiailag képtelenek a savköpés műveletére:

Gránitbeton Klári támadása után

Gránitbeton Klári támadása után

Végül a párttal egyetértésben, ám tőlük nyilván függetlenül lapunk azt is tagadja, hogy a savköpő menyétek biológiai rokonságban állnának fasiszta patkányokkal, liberálbolsevik nyestekkel vagy bűzös protokonzervatívpopulista borzokkal.

Lovat hittek migránsnak Baranyában

kovagoszolos

Illegális bevándorlónak néztek egy lovat a Baranya megyei Kővágószőlősön.

Hatalmas riadalmat keltett a kis faluban, mikor elterjedt a hír: illegális bevándorlók özönlötték el a települést. A polgármesteri hivatalba több száz telefonhívás és fax érkezett a délelőtt folyamán, a rémült lakosok a katonaság bevetését kérték. A telefonálók bevándorló hordákról, megerőszakolt gyermekekről, előlük elvett munkáról beszéltek, és többen Soros Györgyöt is látták a faluban. Egyesek kénszagot véltek felfedezni a levegőben, és állítólag valaki letaposta a kukoricát is.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a katonaság nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy megtalálják a migránsokat. Kimentek az SMS-ek is.

sms

De már késő volt. Mire a katonaság megérkezett, hárman már öngyilkosok lettek a faluban.

A helyzet komolyságára való tekintettel a kora délutáni órákban megkezdték a lakosság szervezett kitelepítését. Délután 5-re sikerült is mindenkinek elhagynia a falut, amit vesztegzár alá vontak, önkéntesek pedig kerítést kezdtek építeni köré.

A magyar kormány megkezdte a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal egy atombomba esetleges ledobásáról. A közös álláspont szerint, bár könnyen elképzelhető, hogy a bomba bevetése a III. világháború kitöréséhez vezetne, mégis érdemes megfontolni a lehetőséget. Oroszország Magyarországra irányította az atomtölteteit, Kína egyelőre nem reagált.

Estére azonban megnyugodtak a kedélyek, miután a NASA műholdfelvételeinek segítségével kiderítették, akit illegális bevándorlónak hittek, az valójában csak egy ló volt, akinek a fejére hullott egy fekete textildarab egy ruhaszárító kötélről.

22289655_393924747693148_5300191803016849362_o

A lakosokat azonban már nem lehetett megnyugtatni, egyértelművé vált, hogy életük ezen a helyen már soha többé nem térhet vissza a normális kerékvágásba, ezért nem akartak visszaköltözni házaikba. Így őket ideiglenesen Ócsán helyezik el.

Félresikerült kísérlet – Időanomáliák lepték el a századunkat

22662666_397351790683777_660194182_o

Hazánkban, helyi idő szerint 42 év múlva, megkezdődtek az első időutazási kísérletek. Az UnVoyager névre keresztelt időgép-prototípus azonban a próbaüzem folyamán meghibásodott és letért az előre megtervezett időpályáról. Az időgép bal hátsó szundinális sűrítőtartályában fellépő alacsony nyomás hatására a szélső időkvadráns 21. századi ívében temporális időanomáliák jöttek létre. A szakértők kérik a 21. század nyugalmát és megértését. Hivatalos álláspont szerint katasztrófáról szó sincs, azonban felszólítják a lakosságot, ha anomáliákra utaló jeleket tapasztalnak, ne lépjenek azokkal kapcsolatba, és ne próbálják semmilyen formában befolyásolni.

Az időanomáliák a következkezőképpen nyilvánulhatnak meg: adott történelmi korszakhoz nem passzoló öltözet, viselkedés, gondolkodásmód vagy ilyen jellegű közéleti tevékenység. Egyértelmű jele továbbá az elavult dogmák ismételgetése, a visszafejlesztés, a dezalkotás és a környezet látszólagos figyelmen kívül hagyása. Az időanomáliába került emberek nincsenek tisztában saját időcsapdába esett mivoltukkal, így a velük történő bárminemű interakció felesleges és hiábavaló.

A Dr. Zárhalmi Áron Kutatóintézet és Ológiai Központ sajnálatát fogja kifejezni az incidens miatt, és a laboratórium kutatói már nagy erőkkel fognak dolgozni a hibák kijavításán. A kutatók becslései szerint 2018-ra fogják stabilizálni a helyzetet, azonban munkájukat nagyban nehezíti, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni az időanomálikat a 21. századi magyar kormány hatályos intézkedéseitől.

1848-ban végezték ki az aradi vértanúkat

Átírják a történelmet, egy évvel korábban lesz 1849.

Megváltoztatja a magyar történelmet a Csepelen felavatott emléktábla. Mint ismeretes, Németh Szilárd múlt héten avatott fel egy emlékművet, amelyen tévedésből 1848-ra tették az aradi vértanúk halálát. Szakértők megállapították, hogy mivel a kihelyezett emléktábla nagyon drága volt, hozzávetőlegesen 71 milliárd forintba került, így sokat spórolhat az ország azon, ha nem az emléktáblát cserélik le, hanem magát a történelmet változtatják meg.

74KsgTfAjM1OJEC4s

A kijavított történelemkönyvek az új évszámokkal jövő héttől már kaphatók a nagyobb könyvesboltokban. Természetesen a vonatkozó utcanévtáblákat is lecserélik, így lesz például az Aradi vértanúk útjából 1848-as aradi vértanúk útja.

utcatábla

A döntés teljes mértékben racionális, a magyar állampolgárok fejenként 4500 forintot spórolhatnak vele.

Nem ismeretlen Magyarországon, hogy a történelmi események évszámait a száraz és bizonytalan tények helyett a realitáshoz igazítják. A honfoglalás ezeréves évfordulóját is a központi akarat tette 896-ra, nagyon helyesen. Így minden fejlesztés elkészülhetett az ünnepre.

A jövőbeli hasonló problémák elkerülése végett mostantól intervallumokban adjuk meg a történelmi eseményeket, például az 1956-os forradalom időpontja mostantól 1950-1960 lesz.

korrigálva

 

Nem csak az egészségügyben áttörés a homeopátia

bluepillredpill

Kötelező lesz a homeopátia. A Magyar Mudományos Akadémia revideálta a népszerű, ám gyakran kritizált gyógymódról korábban kialakult véleményét.

Kiadott közleményük szerint:

„666 fős reprezentatív mintán újravizsgálva a kérdést, a vizsgálóbizottság végül arra jutott, hogy a homeopátia módszereit a tudományos módszertannal ötvözve, a »minél kevesebb bizonyíték, annál nagyobb igazság« elvét követve a homeopátia hasznossága végérvényesen bebizonyosodott.”

Az eredményen felbátorodva számos szakterület újragondolja az évezredek alatt eddig összegyűlt tudását. Az Oktatási Minisztérium közleménye sem késlekedett.

„Az óvodákban, iskolákban és egyetemeken ezentúl a korábbi, korszerűtlen, nem elég holisztikus hozzáállás helyett arra próbálunk törekedni, hogy minél kevesebb tudást adjunk át, olyan keveset, hogy vízben feloldva már senki ne emlékezzen egy rezgésre se. A forradalmian új gondolatmenetnek köszönhetően minél inkább hülyítjük a diákokat ezekben az intézményekben, ők annál okosabbak lesznek.”

Gyökeres változás előtt áll az élelmiszeripar és a sport is: a jövőben minél kevesebbet eszik az ember, annál kevésbé lesz éhes, és egy kimagasló sportteljesítményhez sem kell majd leizzadni.

Természetesen a termelési ágazatok is fellélegezhetnek, ezentúl minél kevesebbet termelnek majd, annál nagyobb lesz a bevételük, bár az átszervezés részletes kidolgozása még folyamatban van.

Magyarország régóta rendszeresen küld homeopátiás segélyszállítmányokat harmadik világbeli országoknak, de a világ nagy sivatagaiban élő szomjazó népek számára elérkezik végre az új magyar homeopátiás víz, melyet nem szennyez a valóság, pusztán rezgésekből áll, így nincsenek szállítási költségek, elég ímélben elküldeni.

Sajnos úgy tűnik, hogy akárcsak a humor, a homeopátia is nehezen töri át a kulturális határokat, a sivatagi népek egyelőre nem tűnnek elég felvilágosultnak ahhoz, hogy a homeopátiás víz eszmeiségével kellő hatékonysággal tudják oltani a szomjukat. De nem ők az egyetlen elégedetlenkedők.

Az Anonim Alkoholisták is ellenállnak a változásnak, de ez érthető: amióta minél kevesebbet isznak, annál jobban berúgnak, tanácstalanok.

Szerkesztőségünk a homeopátiás újságírás kidolgozásába kezdett, minél kevesebb betű, annál több cikk, illetve a következő lapszámban törekszünk minél kevesebb poénra, mikroszkóp alatt se lehessen kimutatni, homeopatikus humor: nevess te is velünk!

A rendőrség szerint 7800 kereket szúrtak ki a Lapos Gumik Éjszakáján

kiszurtgumi

A miniszterelnök úr nyilatkozata megihlette az embereket.

Sok ezer autó kerekét szúrták ki éjjel, miután Magyarország miniszterelnöke legalizálta az autók gumijainak kiszúrását azzal, hogy jelezte, nem talál kivetnivalót az Őcsényben történtek kapcsán. Mint ismeretes, a helyi lakosság heves tiltakozását az váltotta ki, hogy egy panziótulajdonos illegális bevándorlók millióit akarta az apró településre telepíteni azzal a nem titkolt céllal, hogy azok letapossák a kukoricát. A vita odáig fajult, hogy jóérzésű ismeretlenek kilyuggatták a hoteltulajdonos kisbuszának a kerekeit.

A Magyar Autóklub figyelmeztette az autótulajdonosokat, amíg nem nyugszanak meg a kedélyek, jobb, ha estére beviszik gépjárműveiket a lakásukba.

gipeud2fgj2hqnahsexl

Tamáséknál biztonságban várja a reggelt az autó

Őcsényben időközben megkezdték a biztonság növelését. Elkezdődött a falut körülvevő 4 méter magasra tervezett kerítés építése. „Én örülök a kerítésnek, fő a biztonság, jobb, ha a magyarok sem mászkálhatnak összevissza a faluban, közéjük is bármikor vegyülhetnek migránsok” − mondta lapunknak Laci, a falu hentese.

Ugyanakkor fellendült a környéken a mobil személyi kerítéseket forgalmazó boltok forgalma is. Az egyéni kerítések távol tarthatják a lakosoktól a migránsokat, ha esetleg azok valahogy mégis átjutnának a kerítésen.

weiler7

A személyes kerítés még a Keletinél is képes szavatolni a biztonságot

A falu újonnan megválasztott polgármestere rendeletekkel is igyekszik növelni a lakók biztonságérzetét: a faluban megtiltották, hogy melegek házasodjanak muszlimokkal, és mindennap délután 4 órától kijárási tilalom van érvényben.

Erdő Péter bíboros megkeresésünkre elmondta, elítéli a 13. századi pestisjárványokat.

Donald Trump hadat üzent Kínának

kaoszkover

Donald Trump hadüzenetet twittelt Kínának, mert a kommunista ország nem hajlandó kiadni az Egyesült Államoknak az Irma hurrikánt okozó, nemzetközi terrorizmussal gyanúsított pillangót.

A helyzet egyre feszültebb, miután Kína a sok áldozatot követelő tavalyi észak-amerikai szélviharokért felelős rovarokat sem adta ki.

lepke

Sikerült beazonosítani a vétkes lepkét

A konfliktus hátterében új tudományos eredmények állnak. A káoszelmélet ugyanis nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, és már annyira pontos, hogy egyértelműen meg lehet határozni, melyik katasztrófáért pontosan melyik állatka felelős.

A számítások szerint például a kanadai cunamit okozó földrengésért egy holland kutya, a tavalyi hatalmas brazil erdőtüzekért két új-zélandi hangya a felelős, a vörösiszap-katasztrófa gyökerei pedig Peruig vezetnek. Fény derült arra is, hogy a II. világháború miatt tört ki az első.

Szintén nemzetközi bonyodalomhoz vezethet, hogy Texas azt is szeretné, hogy az Irma nevű lányokat adja ki neki Belgium.

tul-bonyolult-br-ezt-irtak-a-6-osztalyosok-magyarbol-1

Sanyi, a macska, aki egyértelműen felelőssé tehető a tavalyi foci-vb eredményeiért

Mostantól már a nyomdában rákerülnek a fekete átfestések a Jobbik plakátjaira

kover

A változtatásra azért volt szükség, mert felmérések szerint a Jobbik béruniós plakátjait nem tudta a párthoz kötni a lakosság túlnyomó többsége, csak miután azokat ismeretlenek feketére mázolták.

Nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket a Jobbik béruniós plakátjai. Sem a bérunióról nem hallott az emberek többsége, sem a plakáton szereplő “Európa” szót nem sikerült nekik a nemrégiben még uniós zászlót égető párthoz kötni. A párt neve viszont nem szerepelhetett az óriásplakátokon egy a nyáron elfogadott törvény miatt.

A plakátokat hivatalosan egy magánszemély rendelte meg, ám marketingberkekben közismert tény, hogy a hirdetéseket a párt vásárolta a Publimonttól, darabonként 2 zsemléért.

berunio

A plakátokról csak akkor derült ki a lakosság számára, hogy a Jobbikhoz köthetők, mikor kormányközeli ismeretlenek ugyanúgy tömegesen mázolták át fekete festékkel őket, mint korábban a párt összes plakátját. Ezt természetesen felismerték a párt marketingszakemberei is, és úgy döntöttek, az új plakátok designjának tartalmaznia kell a fekete átfestéseket is. „Hogy mit akarunk mondani, az úgyis mindegy, de így legalább tudni, hogy kié a plakát” – mondta lapunknak egy magát megnevezni nem kívánó bennfentes.

ujplakat

Az új plakátokon már elsőre látszik, melyik párt jegyzi őket

A trükk bevált, a felmérések azt mutatják, hogy ezekről a plakátokról első ránézésre meg tudják mondani az emberek, hogy a Jobbikhoz tartoznak. Az új design sikerén felbuzdulva a párt azt tervezi, hogy a 2018-as választási kampányban is alkalmazni fogja ezt az eszközt, egy kiszivárgott terv szerint így fognak kinézni a Jobbik plakátjai:

senfekete

Ismeretlenek kifizették Görögország adósságát

1MAY-GREECE-DEMO

Ismeretlen személyek hatalmas összeget utaltak a görög állam bankszámlájára. Görögország kikerült az adósságcsapdából. Új népjóléti intézkedéseket is bejelentettek.

Tegnap nagy napra ébredt Görögország. Reggel 9 óra 27 perckor hatalmas összegű, 267 milliárd eurós utalás érkezett a görög állam bankszámlájára. A pénzt egy ismeretlen küldte, a feladó személyét mostanáig nem sikerült kideríteni. Az utalás közleményében csak annyi szerepelt: államadósságra. Ennyi pénzből ki tudják fizetni a görögök az évek óta maguk előtt görgetett adósságukat. Sőt, a pénzből még újabb jóléti intézkedésekre is futja majd.

A görög pénzügyminisztériumban rendkívüli válságtanácskozásra ültek össze tegnap délután, ahol indulatos vita bontakozott ki arról, hogy a váratlanul jött pénzt az államadósság kifizetésére fordítsák vagy inkább adócsökkentésre és a szociális ellátórendszer megerősítésére. Végül az a kompromisszumos megoldás született, hogy mindkettőre.

Görögország kora este jelentette be, hogy a pénzből kifizeti államadósságát, valamint egy új gazdaságfejlesztő csomagot is bemutattak, amit az államadósságra költött pénzen felüli összegből fognak finanszírozni. A csomag részeként megszüntetik az adókat, és munkaszüneti nappá nyilvánítják a csütörtöki és a pénteki napot. A háromnapos munkahetet már hónapok óta egyre növekvő tömeg követelte az egyre inkább rendszeressé váló tüntetéseken, miután a Sziriza választása programjának is fontos eleme volt.

A hírek hatására a görög tőzsde rég nem látott emelkedésnek indult. A tőzsdeindex mintegy 20 százalékpontos emelkedést produkált a nap folyamán, a vezető részvények mindegyike erősödött.
A váratlanul jött gigászi összeg a görög gazdaságot általánosságban is fellendítheti. A hírek hatására a közgazdászok többsége átértékelte eddigi előrejelzéseit, és a konszenzus szerint a görögök a GDP 8–10 százalékos bővülésével számolnak az idei évre.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szóvivője ugyanakkor azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett meg hozzájuk a pénz.

A görög miniszterelnök már egy kora esti televíziós interjújában rámutatott, hogy amennyiben Európa nem képes lépést tartani a görögök diktálta sebességgel, ez esetben országa kénytelen lesz elhagyni az euróövezetet, ami hosszabb távon az Európai Unióból való kilépéssel is járhat.

A görög pénzügyminisztérium nem cáfolta azokat a híreket, miszerint már meg is kezdték egy esetleges jövőben létrehozandó drahmazóna részleteinek kidolgozását.

Sokak szerint a pénz a legjobbkor jött, a gazdasági minisztériumból kiszivárgó információk szerint az elmúlt hetekben Görögország már arra készült, hogy az életszínvonal zuhanását megfékezendő az ország november közepétől mély álomba merül áprilisig.

A döntéstől nemcsak a lakossági megtakarítások növekedését, hanem hatalma megőrzését is remélte a Sziriza. Az előre hozott választások ezért tavaszra csúsztak volna, ám szerencsére ez a veszély most már nem fenyeget.

Lélegeztetőgépekké alakítják a stadionokat

LTV 1150 pediatric patient

Az ellenzék szerint csupán kampányfogás az egész, a kormány számára viszont a gyermekeink egészsége a legfontosabb.

A kormány hétfőn nyújtja be azt a törvénytervezetet, amelyben kezdeményezik, hogy a stadionokat lélegeztetőgépekké alakítsák, az egyéb sportlétesítményekből – valamint a Pasa parkból – pedig a hajléktalanok számára készülne polifoam és napi háromszori meleg étel.

A Nemzeti Lélegeztetőgépesítési Program (NemLéP) keretében először is számba veszik a magyarországi stadionokat, amelyeknek pontos számáról eltérő információk vannak, mivel több stadiont az eredeti tervekkel ellentétben véletlenül húztak fel, vagy civil szervezetek építették a saját pénzükből, ám ezek sem kerülhetik el a lélegeztetőgéppé alakítást. Mint Kovács Zoltán kormányszóvivő lapunknak megerősítette, a NemLéP keretében a lélegeztetőgéppé alakítást szimbolikus jellege miatt a felcsúti Pancho Arénánál fogják kezdeni, ahol maga Orbán Viktor fogja végrehajtani a stadion és a nemzeti színű szalag ünnepélyes felrobbantását.

LTV 1150 pediatric patient

Bár a törvény szövege még nem ismert, az ellenzék a kiszivárgott információk alapján máris nemtetszésének adott hangot, a Demokratikus Koalíció több tagja pedig már hozzá is láncolta magát a Groupama Aréna vénaszkenneréhez. „A magyar sport, a magyar foci jövőjét veszi el így a kormány. Ezt egyszerűen nem hagyhatjuk, ezért készek vagyunk a legvégsőkig elmenni!” – mondta el Gyurcsány Ferenc, egészen az Üllői útig elmenve.

Az LMP a NemLéP-pel kapcsolatos hírekre reagálva közleményében így ír: „Az ország jelenlegi gazdasági állapota nem teszi lehetővé, hogy olyan presztízsberuházásokat támogassunk, mint a lélegeztetőgépek, ennél sokkal fontosabb lenne a meglévő sportlétesítmények megfelelő működtetése, és újabbak építése. És mi ez a megalománia a Pasa parkkal, meg a hajléktalanokkal? Jól látható, hogy a kormány már megint a rászorultakon, a betegeken és az alacsony keresetűeken akar segíteni, ahogy mindig. De ezt a zsidó viccet már hallottuk, kedves Orbán Viktor, tessék mást kitalálni!”

A Jobbik egyelőre nem reagált a hírekre, mert valószínűleg nem értik. Szerettük volna a NemLéP-ről megkérdezni az MSZP-t is, de azóta sajnos megszűntek.

« Older Entries