Végre visszaléptek! Mindenhol két jelölt maradt.

molinó

Létrejött a nemzeti egység.

Nem volt egyszerű. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt próbálta elsunnyogni azt a korábbi ígéretét, hogy maradéktalanul visszalép a Kereszténydemokrata Néppárt javára. A Visszalépés Egy Másik Összefogásért Féldemokratikus Párt és az Összefogás A Mások Visszalépéséért Eurokompatibilis Unió nyomására azonban a Kétfarkú mégis kénytelen volt megtenni eme gesztust.

Mivel ezzel több mint jelentősen megnőttek a KDNP győzelmi esélyei április 8-án, a Fidesz is meghátrált: a fiatal demokrata polgárok mostantól teljes mellszélességgel a kereszténydemokratákat támogatják.

Elképesztő fordulatok kerültek megrendezésre más pártoknál is: Gyurcsány Ferenc bocsánatot kért Vágó Gábortól, amiért annak korábban nyilvánosan bocsánatot kellett tőle kérnie. Egyben meghívta a Lehet Más a Politika! politikusát rengeteg száraz vörösborra és félszáraz pogácsára, hogy együtt írjanak kurva jó könyveket a magyar baloldalról. A felebaráti beszélgetés alatt a Demokratikus Koalíció frontembere bejelentette pártja és az MSZP-Párbeszéd egyeztetés nélküli, ám teljes és közös visszalépését az LMP javára. A pártelnök-showman tárgyalás közben gitárral és Gréczy Zsolttal kísérte saját magát.

Az LMP egyik fele az örömteli fordulatot követően egyöntetűen visszalépett Schiffer András felé, aki viszont épp a párt szellemi holdudvarát építi folyamatosan egy ügyvédi irodában, emiatt nem ért rá elindulni az idei választáson. A párt másik fele pedig végül inkább a Jobbikot támogatja, mintsem önmagát.

Vona Gáborék ellenben épp ekkor hagytak fel az úgynevezett cukiságkampánnyal. A vezérkar Kazincbarcikán, Bocskai-mentében menetelve jelentette be, hogy a mai változatuknál sokkal inkább tekintik néppártnak a régi MIÉP-Jobbik összefogást, ezért utólag visszalépnek 2006-os önmaguk és az azóta már elhunyt Csurka István javára.

Az Együtt – A Korszakváltók Pártja ekkorra apránként már mindenhol visszaléptette jelöltjeit a kormányváltás érdekében. Ezzel Juhász Péterék meg is nyerték a közvéleménykutatásokat, viszont így nincs többé országos pártlistájuk, tehát nem lehet rájuk szavazni sem.

A Momentum Mozgalom vezetősége egy vidéki fórumra menet megállt FIFÁ-zni két napelem és egy atomreaktor között. A telefonjaik játék közben lemerültek, ezért a választásig feltehetően már nem találnak vissza a fővárosba. 2022-ig inkább fel is adták a politikai küzdelmet.

Semjén Zsoltot egy lastminute tengeralattjáró-flottás anyabálnavadászat közben érte az örömhír, miszerint a kereszténydemokraták nyilvánvalóan megnyerik a 2018-as választást. “Több fényt!” – kiáltotta a jelenlegi miniszterelnök-helyettes, és gyorsan fény is derült arra, hogy a hosszú évek alatt elfelejtették ismét önálló pártként bejegyeztetni magukat – vagyis a KDNP nem létezik.

A körülmények szerencsés együttállásának köszönhetően tehát végül csak két politikai erő áll egymással szemben április 8-án: a régóta népszerű Magyarországon Élő, Dolgozó És Tanuló Emberek Pártja valamint a méltán közismert Ellenzéki Párt.

Felelős, alaposan átgondolt döntést kívánunk minden szavazópolgárnak!