Category Archives: TECH

Megszűnt az infláció!

Hand With Pen Analyzing Line And Coin Graphs On Desk

Kerek 21 percig veszett nyoma a pénzromlásnak.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik kecskeméti jelöltje, Szentesi Szabolcs sötétedés után vásárolt péksüteményt szülővárosában. Pontosan nem tudni, hogy a korszerűsített gyenge közvilágítás okozta-e, vagy az, hogy a népszerű politikus séta közben majszolta a tepertős pogácsát, mindenesetre Szentesi megbotlott, elterült a járdán, és az esés hatására véletlenül megszüntette az inflációt.

A szaknyelven akcidentális inflációhiátusnak hívott jelenség 19 óra 5-től 19 óra 26-ig tartott, helyileg a Halasi út és a Tűzoltó utca sarkától a Lőcsei útig terjedt. A környéket az ügy kivizsgálásáig a hatóságok hermetikusan lezárták.

A Kétfarkú Kutya Párt közgazdászai és orvosai megfigyelés alatt tartják Szentesit. Próbálják megállapítani, hogy a genetikai mutáció, a beütött könyök és az ijedtség egyszerre aktiválta-e a politikus szuperképességét, és hogy az miképp állítható a magyar gazdaság tartós szolgálatába.

Ennek érdekében Szentesit laboratóriumi körülmények között próbálják váratlanul elgáncsolni az utcán.

szab

A gazdasági csodát véghezvivő jelölt programja a képre történő kattintás után nyűgözi le Önt.

Félresikerült kísérlet – Időanomáliák lepték el a századunkat

22662666_397351790683777_660194182_o

Hazánkban, helyi idő szerint 42 év múlva, megkezdődtek az első időutazási kísérletek. Az UnVoyager névre keresztelt időgép-prototípus azonban a próbaüzem folyamán meghibásodott és letért az előre megtervezett időpályáról. Az időgép bal hátsó szundinális sűrítőtartályában fellépő alacsony nyomás hatására a szélső időkvadráns 21. századi ívében temporális időanomáliák jöttek létre. A szakértők kérik a 21. század nyugalmát és megértését. Hivatalos álláspont szerint katasztrófáról szó sincs, azonban felszólítják a lakosságot, ha anomáliákra utaló jeleket tapasztalnak, ne lépjenek azokkal kapcsolatba, és ne próbálják semmilyen formában befolyásolni.

Az időanomáliák a következkezőképpen nyilvánulhatnak meg: adott történelmi korszakhoz nem passzoló öltözet, viselkedés, gondolkodásmód vagy ilyen jellegű közéleti tevékenység. Egyértelmű jele továbbá az elavult dogmák ismételgetése, a visszafejlesztés, a dezalkotás és a környezet látszólagos figyelmen kívül hagyása. Az időanomáliába került emberek nincsenek tisztában saját időcsapdába esett mivoltukkal, így a velük történő bárminemű interakció felesleges és hiábavaló.

A Dr. Zárhalmi Áron Kutatóintézet és Ológiai Központ sajnálatát fogja kifejezni az incidens miatt, és a laboratórium kutatói már nagy erőkkel fognak dolgozni a hibák kijavításán. A kutatók becslései szerint 2018-ra fogják stabilizálni a helyzetet, azonban munkájukat nagyban nehezíti, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni az időanomálikat a 21. századi magyar kormány hatályos intézkedéseitől.

Google+ szerelők járják végig a lakásokat

googleplusfeat

4000 Google+ szerelő érkezett Magyarországra a cég 2014-es szolgáltatás-felülvizsgálati programja keretében. A Google tájékoztatása szerint azért világítják most át ennyire az országot, mert nem értik, miért van itt ilyen kevés felhasználójuk. A következő hetekben a google+ szerelők valamennyi magyar háztartást felkeresik. Megvizsgálják a magyarországi google+ használati szokásokat, és elvégzik a lakásokban a szükséges technikai fejlesztéseket. A szerelőket kötelező beengedni. Read more

Új netes csomagok szegényeknek a UPC-től

szegenynetfeat

Szegény? Ingerült? Netezne? Semmi gond. Új, a szegények számára is elérhető internet előfizetéseket kínál a UPC. A csökkentett tartalmú csomagok jóval olcsóbbak, mint a hagyományos előfizetések, így a rendszerváltás, a válság, a ganümédeszi savat köpő majom felkelés, és úgy általában az élet vesztesei számára is elérhetőek lesznek. Jó hír, hogy a SzegényNet előfizetők számára a UPC ugyanúgy garantálja majd a 0 Mbit/s letöltési sebességet, mint a többi ügyfelének! Bizonyos tartalmakhoz való hozzáférést ugyanakkor csomagtól függően, az alacsony ár oltárán, feláldozni kényszerül a vállalat.

UPC SzegényNet Black&White csomag

Száguldj nagy sebességgel a világháló szürke árnyalatú hullámain! Szörfözz a digitális fekete óceán fehér habjain! Ez a díjcsomag teljes hozzáférést biztosít az internet valamennyi weboldalához fekete-fehérben! Népszerű lehet a kisnyugdíjasok körében, akik ezt már amúgy is megszokták, hiszen életük nagy részében fekete-fehér tévét néztek, fekete-fehér újságokat olvastak, és fekete-fehér ételeket ettek. Garantált 0Mbit/s letöltési sebesség!

feketefehernet

A fekete-fehér net ugyanolyan jól használható, mint a színes. A legtöbb ingyen elvihető dolog amúgy is fekete-fehér.

UPC SzegényNet Color Light

Ez a UPC hajléktalanokat is megcélzó, egyik legköltséghatékonyabb színes csomagja. Ehhez az előfizetéshez is jár a 0 Mbit/s garantált sávszélesség, ám a tartalmat részben korlátozzák. Csak alacsony minőségű, teljesen érdektelen tartalmakat tekinthetünk meg vele. De ez valószínűleg keveseket zavar majd, hiszen a legtöbben amúgy is ezeket nézzük. A politikával és macskákkal kapcsolatos posztok, és a fizetős pornó site-ok mindenesetre elérhetőek lesznek vele. És a facebook is  természetesen. És mindez színesben!

upcszegenynet

 

UPC SzegényNet Color Light Plussz

A SzegényNet Light Plussz gyakorlatilag ugyanaz, mint a SzegényNet Light, csak bejön vele az iwiw is. Idősebb hajléktalanokat, fiatalos kisnyugdíjasokat is érdekelheti, de kétség kívül gazdag hajléktalanoknak ideális.

UPC SzegényNet Color Light Minusz (poor and free special edition)

A SzegényNet Color Light csomag lebutított változata, szélsőségesen kirívóan szegények számára, -5Mbit/s garantált letöltési sebességgel. A csomag színes internet elérést biztosít! A negatív letöltés során öntől esetlegesen elszívott adatokért a UPC nem vállal, és nem is vállalhat felelősséget.

UPC SzegényNet MásNete Color

Ezt a – szintén színes – internet előfizetési csomagot különösen azoknak ajánljuk, akik nem csak szegények, hanem túl sok ötletünk sincs, arra nézve, hogy mivel töltsék idejüket a neten. A MásNete csomag előfizetői ugyanis nem böngészhetnek maguk a neten, hanem mindig azokat az oldalakat nézhetik csak meg, amiket a környéken lakók épp néznek. A 0 Mbit/s garantált letöltési sebességű csomaggal jobban megismerhetjük szomszédaink életét, és rajtuk keresztül egy kicsit az egész világot is!

 

szegenynetnyitolap

A SzegényNet kezdőlapja az elérhető témakörökkel. Rosszabb is lehetne.

A csomagok árából hűségnyilatkozat aláírása esetén további százalékokat enged a cég. Ez esetben nyilatkoznunk kell arról is, hogy a szerződéskötést követően legalább két évig szegények maradunk.

Dr. Novák felfedezte az örökmozgót

orokmozgofeat

Hatalmas megtiszteltetés ért minket. Levelet kaptunk dr. Novák Bencétől.

Dr. Novák Bence PhD, a fizikai tudományok doktora, professor emeritus, az MIT, a Harvard és a Sorbonne díszdoktora. 

Dr. Novák hosszú levelében igen fontos felfedezésre hívja fel a figyelmet, ezért levelét teljes terjedelemben, olvasatlanul közöljük. Mindössze annyit változtattunk, hogy a mellékelt pornográf képeket macskás képekre cseréltük. Read more

Itt az új PC-játék: Facebook Revolution

fbforradalomkover

Szar lehetett régen forradalmat csinálni.  Eleve ki kellett menni az utcára. Majd ott fárasztó, véres csatákban mutathattuk meg igazunk a hatalomnak. Mondanunk se kell, hogy ebből rengeteg kellemetlenség adódhatott, megsérülhettünk, tönkrement a ruhánk, letartóztathattak minket. Sokszor hideg is volt lenn az utcán.

A modern technikának hála ma már bőven elég, ha facebookon hozzájárulunk egy-egy forradalom sikeréhez. Sőt! Sok esetben a számítógép előtt ülve, tüntetéseket megosztva, posztokat lájkolva talán még többet is tehetünk egy forradalom sikeréért, mintha az utcán bohóckodnánk.

Közhely, hogy napjainkban az online közösségi média írja a történelmet. Naponta dőlnek meg rendszerek Twitteren, diktátorok vonják vissza csapataik a szomszédos leigázandó országból egy-egy jobb Tumblr bejegyzés hatására.

Magyarországon is nagy hatása van a politikára a Facebooknak és az iwiwnek. Ki ne emlékezne például a híres kommentre, ami a hezitáló miniszterelnököt végül meggyőzte a paksi erőmű szükséges bővítésről.

erzsineniErzsi néni híres kommentje, ami megváltoztatta Magyarország külpolitikáját

Bele se merek gondolni mi lett volna, ha már Antal Józsefnek is mondhattuk volna ilyen sokan facebookon, hogy csináljon forradalmat!

A januárban boltokba kerülő Facebook Revolution az első olyan stratégiai-kalandjáték, ahol végre PC játék formájában is kipróbálhatjuk, milyen is az, facebookon megdönteni a rendszert. A játék során különféle nagy tüntetéseket és zavargásokat kell facebookon segítenünk. Megoszthatjuk a tüntetés esemény oldalát, lájkolhatjuk a tüntetésről szóló posztokat, kommentelhetünk, és saját üzenetekben is bíztathatunk mindenkit, hogy mennyen ki tüntetni!

forradalomborito

Természetesen minél többet posztolunk a tüntetésekről, minél több ezzel kapcsolatos posztot lájkolunk és osztunk meg, annál jobban alakul a forradalom is. Ha kevés a megosztás és nincs elég lájk elalszik a láng, és a rendőrség könnyen vérbe fojtja a forradalmat.

Az osztott képernyős játék egyik felén facebook falunk láthatjuk, másikon pedig, hogy posztjaink függvényében miként alakulnak a forradalmi események.

A játék teljesen élethű. Pontosan úgy tudunk posztolni a falunkra, mintha a valóságban tennénk!

fbrevolt1Screenshot a játékból. Ha ráklikkel, nagyobb lesz.

A játékhoz magyarországos kiegészítőt is letölthetünk, ahol mindenféle Milla tüntetéseket kell posztolnunk és megosztanunk. A budapesti verziót különösen nehéz végig játszani, mert egy idő után már nem csak forradalomra, tüntetésre kell biztatni az embereket, hanem azt is kell néha posztolni, hogy az MSZP nem is olyan gáz.fbrevolt2

Ez is egy screenshot a játékból. Ez is nagyobb lesz, ha erre is ráklikkel.

A magyar kiegészítő egyébként, szerintem, a beleépített Schmuck Andor nyugdíjas komment-kommandó miatt játszhatatlan. A trollkodó nyugdíjasok a legtöbb posztunk és megosztásunk percek alatt tönkre teszik. Érdemes őket kikapcsolni: a Schmuck Andor nyugdíjas komment-kommandót kikapcsolhatjuk ezzel a kóddal: ####06733-232372-481812#355.

A gyártó cég bejelentette, hogy a jövőben terveznek online játszható verziót is a játékból. Bár azt még elképzelni is nehéz, hogy ha a játék online lesz, akkor végül is miben fog különbözni a valóságtól.

Jó játékot, feltétlenül próbálják ki!

Itt az IWIW újabb nagy dobása

iwiwlogo

Fantasztikus újításokat mutatott be az iwiw fejlesztőcsapata. Mindannyiunk kedvenc közösségi oldala olyan új, jövőbemutató funkciókkal gazdagodott, amelyek bizonyára további milliókat vonzanak az oldalra, és akár külföldön is népszerűvé tehetik. Read more