Royal’s Ant pub, horse cafe, crocodile house, egyre népszerűbbek az állatos éttermek, kávézók

allatosetteremkover1

A budapesti első pár macskás kávézó sikere után sorra nyílnak a különféle állatos éttermek, ahol kedvenceink társaságában fogyaszthatjuk el ebédünket. Sörözhetünk papucsállatkák közt, ehetünk ló mellett babot, de kávézhatunk meztelen csigákkal is. És akár minket is megehetnek állatok, ha ahhoz lenne kedvünk.

A legnépszerűbb magyarországi állatos éttermeket mutatjuk be.

 

Royal’s Ant pub

02_hangyak

 

Az étteremben reklámanyaga szerint minden nap 70 000 friss hangyát engednek szabadon a vendégek közt, amik pezsgő élettel töltik meg a helyet. A cuki kis állatkák szorgalmukkal és önfeledt lelkesedésükkel mindenkinek meghozzák az étvágyát.

Az ételek finomak, az adagok elég nagyok, bár egyesek szerint túl sok bennük a hangya. Mások szerint éppen elég. Az étterem specialitása a hangyászsün borda hangyával. Külön felárral hangya nélkül is lehet kérni.

Péntekenként ACIDANT PARTY-val, vagyis beLSD-zett hangyákkal várják a vendégeket.
Kéthetente szombaton pedig Crazy A. szóvicceit hallgathatja meg a nagyérdemű.

Viszont bizonyos szigorú szabályokat is be kell tartanunk, ha ide látogatunk: a hangyákat nem szabad simogatni, etetni, pöckölgetni, csikizni vagy hazavinni! Az elvitt állatokért komoly büntetést kell fizetnünk, de a tulajdonosok szerencsére gondoltak a kényelmünkre: az okozott kárt automatikusan levonják a bankszámlánkról, így nem látszik ezzel kapcsolatosan semmilyen teendőnk. 

 

hangyaszetterem

 

Seven Mad Horse Animalbar

Corporate people at cafe

Verseny és hűség, ló és ember, ló és ló, ember és ember, verseny és ló találkozása a VI. kerületben.

És az egyetlen hely a belvárosban, ahol rendszeres lóversenyek vannak!

Az étterem fő báját az ételünket bámuló lovak jelentik. És ugyan ki ne akarna úgy enni, hogy kinézi egy ló a chipset a szájából?

Az étlap nem tartalmaz lóeledelt vagy lóeledel-ízű szóját, ezért bár sem a kávét, sem a péksütit vagy a rakott vízilovat nem szeretik ezek az állatok, mégis kinézik a szádból, amit épp eszel, hiszen éhesek. És ez nagyon cuki tőlük.

A Fogyasztóvédelem már többször támadta a helyet a lovak éheztetése miatt, de egyelőre nem sikerült bezáratni.

Az étteremben megtartott lóversenyek bár kétségtelenül zavarják kissé az étkezést, ám nagyon feldobják a hangulatot. A lóversenyek idején szabad a bejárat 5 méteres körzetében is dohányozni!

 

Utolsó vad vacsora

03_lopard (1)

 

“Nagyon bátraknak és nagyon szelídeknek!” – így hirdeti magát ez a viszonylag jó, 17%-os túlélési rátával működő, természetközeli, hangulatos étterem, ahol gepárdokkal együtt fogyaszthatjuk el vacsoránkat és ők minket.

A hely nyugalmát újabban rendszeresen orvvadászok zavarják meg, akik miatt rendőrt vagy a szomáliai népi demokratikus fasiszta hadsereget kell hívni. Akik általában nem jönnek ki, de a vadászokkal meg lehet egyezni: általában 1-2 gepárdszarvért cserébe távoznak az étteremből.

A rendszeres látogatók leginkább a vega ételeket rendelik, mert azoknál 26% feletti az elfogyaszthatósági gradiens és a skalármező legnagyobb megváltozásának iránya ismeretlen.

Az állatokat jól tartják, egyesek szerint túl jól. Hogy a bezártság ne zavarja össze őket, rendszeresen szabadon is engedik őket a városban munka után, hogy kedvükre futkározzanak, vadászgassanak, így vidáman kezdhessék a következő napot.

Az állatok fizetése elég magas a magyar bérekhez viszonyítva. A Tanárok a Tanárokért Facebook csoport már többször felemelte a szavát amiatt, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a gepárdok többet keresnek, mint a tanárok. Természetesen jó kérdés, hogy mi lesz ha megtudják, hogy a kőművesek és a drágább filmekben szereplő autók is jobban keresnek náluk.

 

Sorozatunk következő részében halas, horgászos és papucsállatkás éttermeket mutatunk be.