3+1 OK, MIÉRT FLEXELJ VASÁRNAP REGGEL

BRUTI

A sarokköszörű, vagy népszerűbb nevén a „flex” használata itthon már-már nemzeti sporttá nőtte ki magát. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a foci után a legnépszerűbb hétvégi tevékenység, aminek szeretete ugyanúgy apáról fiúra száll, mint a labda értelmetlen kergetése. A sarokköszörű használata edzi a testet, acélozza a jellemet, és segít a felnőtté válás sokszor rögös útján. Ki ne emlékezne apa szigorú, de büszke tekintetével kísért első flexelésére, a retinába égett cunder illatára, vagy egy elvesztett ujjpercre, no meg azokra a hosszú, csendes várakozásokra a helyi kórház sürgősségi osztályán.

Most nézzünk 3+1 nyomós okot, amiért érdemes vasárnap reggel hódolni ennek a remek hobbinak.

1. Zaj mindig van.

Szinte biztos, hogy ha te nem is, de valamelyik szomszéd flexelni fog. Ha már úgysem tudsz pihenni, használd ki az adódó lehetőséget, és aprítsd fel azt az ősidők óta a kerted végében rozsdásodó szögvasat, vágd le végre a tíz éve használhatatlan parabolaantennát. Így különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül végezheted munkádat, miközben szépül az otthonod.

2. Ha nem lenne, hiányozna!

Ami a falusinak a kakasszó, az a városinak a flex, hiányában csak túlaludnák magukat. Némelyik városi egyed képes ilyenkor 10-11-ig hortyogni, hogy aztán hétfő reggel meg értetlenül csodálkozzon rá az ébresztőórára.

3. Nem is hangos!

Népszerű tévhit, hogy a flexelés hangos, pedig brit kutatások kimutatták: semmivel nem hangosabb a kertben egész vasárnap rohangáló, lépcsőn eleső, majd ennek következtében tejfogait elvesztő gyermek visításánál vagy egy nyüszítő alaszkaimalamut-falkánál.

 +1.  Azonnali segítség.

Használjuk ki, hogy hétvégén jóval kisebb forgalomra számíthatunk, így például egy csonkolásos sérülés esetén sokkal hamarabb várható a mentő érkezése, a sebünk ellátása. Ugyanígy a tűzoltók is hamarabb érkeznek, ha munka közben sikerült felgyújtanunk a garázsban tárolt lomokat.

Jó munkát, sok szerencsét!

A Központi Újság nyomtatott változata többek közt innen szerezhető be.