Category Archives: BELFÖLD

Emeletes-Magyarország lehet a megoldás

emeletesmagyarofeat

Egy háromemeletes Magyarország jelenthetné a végső megoldást a Trianon okozta problémákra – állítják kutatók. A történészek, szociológusok és tájépítők által közösen kidolgozott javaslat egyelőre az egyetlen alternatíva, amely háborúk nélkül állítaná helyre hazánk eredeti méretét. Sőt, még némileg nőne is az ország területe. A tanulmány rámutat az eddigi revizionista koncepciók alapvető hibájára, miszerint eddig mindig horizontális irányba képzelték el a terjeszkedést, a nyilvánvaló vertikális helyett. Az ötletet az emeletes házak koncepciója adta, ezek mintájára képzeli el a javaslat az Emeletes-Magyarországot. Read more

Ezúttal levél helyett képeslapot küldött Orbán Viktor

orbankepeslapfeat

Jól ér véget a hónap! A héten mindannyian kézhez kapjuk Orbán Viktor legújabb levelét. Örülhetünk, mert mint mostanában egyre többször, ezúttal is egy szép képeslapot küldött mindenkinek a Miniszterelnök úr. És egy meggyes Maoam-ot is.

dominika1jo

Államférfiúi erény, hogy még ilyenkor is jut ránk, emberekre ideje, amikor hétvégén választás lesz, és biztos rengeteg dolga van. -áll az mti szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

dominika2jo

A levelet olvasva látszik, hogy Orbán Viktor szintet lépett, és immáron pusztán szavak segítségével is képes mondandójának megformálására, nincs szüksége ehhez hosszú, nehézkes mondatokra.

A lehetőségek innentől gyakorlatilag korlátlanok. Ezzel a módszerrel nem csak újabb 4 millió szavazópolgárt érhet el, de a biztos szavazóit is hatékonyabban szólíthatja meg.

kepeslap2

Egy tavalyi kormányzati képeslap

A mondatok ideje, sokak szerint, amúgy is lassan lejár. Felmérések kimutatták, hogy mióta a kormányzat és a közszolgáltatók  leszoktak róla, hogy összetett mondatokat használjanak leveleikben, jóval többen olvassák el azokat.

kepeslap4

Ezt márciusban küldte Orbán.

Az olvasottsági rekordot egyelőre az a gázszámla részletezés tartja, amin hat macskás kép volt, ezt 26-an olvasták el egy hónap alatt.
És így néz ki például egy még tovább egyszerűsített villanyszámla:

bekellfizetni
Egyszerűsített villanyszámla hagyományos fogyasztóval

Managere szerint, Orbán Viktor jó tanuló, gyorsan felejt. Ha kitartó, 2023-ra akár eljuthat odáig, hogy a szavakat is elfelejti, és csak betűket fog egyesével mondani. Közelinek tűnhet, de gondoljunk rá, hogy addig van még majdnem 10 évünk, hogy felfegyverezzük valamelyik szomszéd országot.

falonkepeslapokMiniszterelnöki képeslap-sorral díszített nappali, Baranya megye, 21. század, ismeretlen 16. századi olasz utazó futurotípiája

Lebuktak az illegális támogatók

norvegpenzfeat

Több száz millió csempészkoronát találtak egy csepeli raktárban az adóhatóság ellenőrei a hétvégén. A tetemes mennyiségű norvég koronát egy konténerben szállíthatták Magyarországra ismeretlenek, de szétosztani már nem volt idejük. Mielőtt a fekete pénz a magyar civil szervezetekhez került volna, lecsapott a törvény. Az ellenőrök állampolgári bejelentésre vonultak a raktárhoz, ahol lefoglalták a készpénzt.

norvegpenzraktar

A sokat tapasztalt ellenőröket is meglepte a látvány. Bálákban állt a fekete pénz.

A raktár bérlőjét a rendőrség nagy erőkkel keresi. A lefoglalt papírpénz nem vész kárba. Bár bezúzzák, fűtőanyagként az ország legszegényebb településeire kerül majd az illegális anyagi támogatás.

penzbrikett

Jó helyre kerül a bűnös pénz, a Tóth család most három napig ingyen jut egy kis meleghez.

Közbevándorlókat alkalmazna a Fidesz a demográfiai válság megoldására

kozbevandorlokfeat

A közmunka program sikerén felbuzdulva közbevándorlókkal állítaná meg a kormány a magyar népesség egyre rohamosabb fogyását. Abban mindenki egyetért, hogy valamit sürgősen tenni kell, mert a legfrissebb számítások szerint nagyjából 9 év múlva teljesen elfogy a magyar lakosság. Talán még ijesztőbb, hogy a csökkenés ekkor sem áll majd meg, 20 év múlva már mínusz 4 milliónál is kevesebben lehetünk a Kárpát-medencében.

grafikonkozbevandorlok

Közbevándorló az a külföldön dolgozó magyar lehet, aki az elmúlt 20 évben vándorolt ki külföldre, van láthatósági mellénye, és ismeri az alapvető meteorológiai szimbólumokat.

A közbevándorlónak haza kell költöznie Magyarországra, ahol szerény, de tisztességes (közmunkásnak megfelelő) fizetést kap, amiből meg lehet élni. Cserébe viszont nem vállalhat semmilyen hasznos, értelmes munkát. Hiszen ha a közbevándorlók is elkezdenének dolgozni, elvennék a munkát az itthoni magyarok elől, ami a munkanélküliség robbanásszerű növekedéséhez vezetne. Nem ezért harcoltak 56-ban nagyapáink.

De fűnyírást, szemétlökdösést, könnyebb oszlopok megtámasztását, padonülést, és ezekhez hasonló munkákat természetesen ők is vállalhatnak. A közbevándorlóknak továbbá hétköznapokon minden nap 6 órán keresztül láthatósági mellényt is kell hordaniuk. Láthatósági mellényéről mindenki maga köteles gondoskodni.

Szili Katalin és 8 savat köpő majom is támogathatónak tartja az ötletet.

Városnéző metrók futnak jövő héttől Budapesten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Újabb remek turistacsalogató szolgáltatással bővül a BKK kínálata, jövő hónaptól városnéző metrókat helyeznek forgalomba. A városnéző buszokat kiváltani igyekvő speciális metrókocsik áthaladnak majd Budapest legszebb terei és épületei alatt. A metrók érinteni fogják Budapest legszebb részeit. A kocsik a Hősök teréről indulnak, végighaladnak az Andrássy úti paloták alatt, és deák téri átszállással a belvároson keresztül viszik a turistákat egészen a Corvin közig. Read more

Tessék, itt vannak a választási eredmények!

eredmenyekfeat

Megszereztük a vasárnapi szavazás eredményeit. Különösebb meglepetés nem történt. Hagyományos módon nem nagyon szavaztak az emberek.

eredmenyek

Első ránézésre, legnagyobb esélye talán egy Kétfarkú Kutya Párt – Pöcs koalíciónak lehet, de még az is elképzelhető, hogy az MKKP végül az ellenzékével, az Egyfarkú Kutya Párttal szövetkezik. Az MTI egyelőre nem mer beszámolni az eredményekről.

A budapesti metróval kapcsolatos babonák

metrobabonakfeat

Nagy napra ébred fővárosunk március 28-án. Ekkor jelentik be ugyanis, hogy leállítják a 4-es metró álépítését. Információink szerint, Tarlós István pénteken fogja nyilvánosságra hozni, hogy valójában nem is építettek eddig semmit a föld alatt. Nem hogy alagutat nem fúrtak, de igazából egy kapavágás vagy vakondfúrás sem történt. Az építkezésről megjelenő fényképek természetesen hamisak voltak, a zairei 7-es metró építkezésén készültek. Miután bevallják, hogy nem is épül a metró, természetesen leállítják a felszíni munkálatokat is, hiszen a tereinken zajló 10 éve tartó piszmogásra csak azért volt szükség, hogy hihetőbb legyen, hogy metrót építünk. A Fidesz már előre cáfolta, hogy a váratlan bejelentést direkt a választásra időzítették volna. Elemzők szerint ugyanakkor nem lehet véletlen a dolog, egyértelmű, hogy túlzott népszerűségét szeretné ezzel csökkenteni a kormánypárt. Read more

Együtt az összefogásért, Összefogás 2014, Egyfarkú Kutya Párt, MSZR. Lesz kire szavazni áprilisban.

szavazzfeat

Még mindig nem foglalta el egyetlen valamire való nagyhatalom se Magyarországot, így április 6-án újra választást kell tartanunk. Országos listát azok a pártok állíthatnak, akiknek sikerült legalább 27 körzetben 500 aláírást összeszedniük. 614870-nek sikerült.

Sajnos emiatt elég drága lesz most a választást. Pártonként 300 millió forinttal számolva 184 461 000 000000, tehát hozzávetőlegesen 184,5 ezer milliárd forint kampánytámogatást kapnak most a pártok a listáik után. Elsőre ez kicsit soknak tűnhet, de ha utánaszámolunk rá kell jönnünk, hogy nem is olyan hatalmas ez az összeg. Például a 150 éves török megszállás mai értékre átszámolva legalább kétszer ekkora kárt okozott. Az mindenesetre sejthető, hogy ha ekkora hitelt szeretnénk felvenni, akkor ezek után az IMF-el és Oroszországgal is érdemes lesz jóban lennünk.

Nézzük, kik vannak a szavazólap első 50 helyén, ennél tovább úgyse olvassa senki a papírt! Read more

Csődbe ment az első magyar házhozszállítós All you can eat! étterem

graffeat

Ígéretes vállalkozásnak indult, mégis hamar csődbe ment az első budapesti All You Can Eat! étterem, ami házhozszállítást is vállalt. A tavaly indult startup vállalkozástól átlagos áron, 5500 forintért lehetett rendelni ételt az ország egész területére. A rendelés természetesen egy személyre szólt, csak a vevő ehetett a kiszállított ételekből, de ő persze annyit, amennyit akart. A maradékot utána visszaszállították. Természetesen majdnem minden érintetlenül megmaradt, és újra ki lehetett szállítani. Egy darabig jól is ment a bolt. Read more

« Older Entries