Meredeken emelkednek az információs tábla költségei

tablakover

70 ezer forintról 2 milliárdra emelkedtek egy év alatt egy korrupció-ellenes beruházást hirdető információs tábla költségei, és még ki tudja hol a vége.

Úgy tűnik, meredeken emelkedik a Nemzeti Védelmi Szolgálat által vezetett konzorcium kapacitásnövelő beruházásáról tájékoztató tábla ára.

A pályázatot megnyerő Kovács és Kovács és Kovács és Kovács kft. alapból 70 ezer forintért vállalta a gyártást és a kihelyezést, amely összeg szakértők szerint a piaci ár körül mozog. A beruházás második hónapjában viszont már egyértelművé vált, hogy nem tarthatók a költségek.

A táblát többször is újra kellett tervezni, hogy ne zavarja a vándormadarak és a mókusok útját, ami komoly késedelmet és drágulást okozott. Ám ezeket a terveket is hamar sutba kellett dobni, mert az érdekvédelmi szervezetek tüntetéseket helyeztek kilátásba a 20-asnál kisebb betűméret miatt, ami szerintük sérti az 50 centinél alacsonyabb és az 5 méternél magasabb felnőttek esélyegyenlőségét.

Egy 17. századi belga alumíniumválság miatt az alapanyagok ára jelentősen nőni kezdett, és a nagy kereslet miatt egekben a “p”, a “g” és a “k” betűk ára is.

Szintén jelentősen megdobta a költségeket, hogy az időközben elfogadott új szabályok szerint a táblának tűz- és savállónak kell lennie, valamint tornádóbiztosnak is.

A kék nyomdafestékről nem is beszélve, ami pedig a kormánykampány óta alapból hiánycikk, csak természetes úton állítható elő koreai tintahalból és hóból.

tablak

A beruházást végző, Kajmán-szigeteken bejegyzett, jelenleg felszámolás alatt álló társaság kérdéseinkre csak sumérul volt hajlandó válaszolni, ezen dokumentumok fordítása jelenleg is tart.

Az ellenzék korrupciót kiállt, az MSZP szóvivője szerint egy hasonló tábla az ő kormányzásuk idején legfeljebb 1 milliárd forintba került. A Jobbik felháborítónak tartja az árat, és közleményükben jelezték, hogy immáron 800 napja nem cigányoztak. Az LMP összehívta az etikai bizottságát.

A kormányszóvívő szerint szó sincs korrupcióról, “ez már Soros György 2642-es EP kampányának a része.”

Az OLAF tévedésből egy másik tábla miatt indított vizsgálatot.

A korrupcióellenes beruházás információs táblájának költségeit mutató információs tábla költségeiről egyelőre nem sikerült adatot szereznünk.

A Központi Újság nyomtatott példánya beszerezhető innen.

cimlap