Category Archives: VILÁG

Földi kórházban vizsgálják a Halált

halalfeat

Megkezdték a Halál alaposabb orvosi vizsgálatát a NASA titkos űrkatonai kórházában.

Mint arról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, amerikai kutatók miközben az életet keresték, megtalálták a Halált a Marson. A Halál első ránézésre nem tűnt különösebben veszélyesnek. A kutatók azért a biztonság kedvéért jobbnak látták, ha a részletesebben vizsgálat céljából  a Földre szállítják.

halalamarson2

Ezen a felvételen még természetes élőhelyén figyelhetjük meg a kóborló halált

Teljes titoktartás mellett a múlt hét közepén szivárgott ki, hogy visszaérkezett a Challenge-3 a Földre, amivel a Halált ideszállították. A Halál a 304-es körzet egy titkos katonai űrkórházába került. Először a szokásos vizsgálatokat végzik el rajta, mint például a vérnyomás-mérés, pulzusszám megállapítás, testtömeg meghatározása, majd később speciális vizsgálatokra is sor kerülhet. Az űrhajó 4 fős személyzete egyelőre határozatlan időre karanténban maradhat.

agyban

Kiszivárgott fénykép a Halálról 

Az orvosok szeretnék kideríteni, hogy mennyi idős lehet a halál,  van-e neme, képes-e szaporodni. Szintén fontos kérdés, hogy esetleg háziasítható-e.

A Halál vizsgálata komoly kihívás elé állítja a tudósokat, könnyen kárt okozhatnak benne, mivel még nem ismerik pontosan biológiai felépítését. Nagyon oda kell tehát rá figyelni, az orvosok mindenféleképpen megpróbálják holtan tartani a vizsgálatok során, vigyáznak rá, hogy nehogy feléledjen. Senki nem tudja, mit tenne egész pontosan egy élő Halál.

Miután a közösségi médiában elterjedt a hír, hogy megtalálták és a Földre szállították a Halált, több csoport is tüntetni kezdett a 304-es körzet bejáratánál. Szerencsére az orvosokat ez nem zavarja a munkában, mert a körzet bejáratától 720 kilométerre található a kutatóbázis, ahol dolgoznak. A tüntetők megosztottak, buddhista csoportok a Halál azonnal eltávolítását követelik a Földről, míg mások a szabadon bocsájtását akarják. Donald Trump a Twitteren üzent.

trump

A Neuruki törzs befogad 4000 szír menekültet

uncontacted-tribe

Az Amazonas dzsungeleinek mélyén élő törzs úgy döntött, hogy ők is kiveszik a részüket a menekültválság megoldásából. A neurukik ugyanis bejelentették, hogy maximum 4000 szíriai menekültet hajlandók befogadni,  és őket el is tudják szállásolni a falu szélén épülő menekülttáborban. A szíreknek ujjlenyomatot sem kell majd adniuk.

A neuruki törzs a hatalmas dél-amerikai erdőségek közepén él, gyakorlatilag kőkori szinten. A vad dzsungel miatt teljesen elvágva a külvilágtól, ezidáig még sohasem találkoztak a civilizációval.
uncontacted-tribe

Neuruki apa családjával köszönt egy arrajáró repülőt

A neurukik asszonyai díszes ajándékokkal készülnek az új jövevények látogatására. Sok száz kagylóból készült pénisztokot készítenek, valamint több kiló vörös festéket is előállítanak a Gmuveve-fa terméséből, hogy ízlésesen kikenhessék majd a vendégeket.

Kobangoko törzsfőnök újságírói kérdésre cáfolta azt a pletykát, hogy nem is annyira emberiességi gesztusról van szó, hanem a szírek mobiltelefonjait szemelte ki magának a törzs. – Mindig szükségünk van tehetséges, harcedzett fiatalokra! -tette hozzá Kobangoko.

A neuruki ellenzék viszont ellenzi az idegenek befogadását, attól tartanak, hogy a bevándorlók elhozhatják a munkát.

at

Budapest-szerű bolygót fedeztek fel

bpbolygofeat

Budapestre roppantul hasonlító, hozzávetőlegesen 60 km átmérőjű bolygót filmezett le az amerikai Voyager 21-es űrszonda.

A Voyager 21-es 8 éve tért le a pályájáról ismeretlen irányba egy műszaki probléma miatt. Azóta nem tudjuk pontosan, merre tartózkodik, de videó felvételeket folyamatosan továbbít a Földre. Többnyire feketeséget, és a Pokemon első 40 részét szokta, de alkalmanként sötétszürkét is közöl.

A múlt heti felvételek azonban roppant érdekesek lettek. A 37. és a 38. Pokemon rész közti videón ugyanis egy Budapestre kísértetiesen hasonló bolygó szerepel.

A bolygónak van atmoszférája, van rajta egy folyó, valami Westend-szerűség, és a nyugati része gazdagabbnak tűnik. A kutatók közül sokan elképzelhetőnek tartják, hogy akár értelmes életet is találhatunk rajta. Eddig legalábbis mindegyiken találtunk, ahol voltak körutak.

A gond csak az, hogy egyelőre nem tudunk odamenni, hisz a felvételek ellenére nem tudjuk pontosan, merre is van ez a bolygó. De mint kölyökkutya a hentesboltban, a NASA-nál mindenre nyitottak, már el is kezdték úgy elrontani a Voyager 22-est, hogy nagyjából ugyanúgy tévedjen el, mint elődje. További négy űrszondát pedig teljesen random irányba elindítottak.

 

A magyar küldöttség programja Észak-Koreában

magyareszakkoreafeat

Korean Central News Agency/Hungarian Central News Agency/munkatársunktól

Hosszú időn után tegnap végre újra magas szintű magyar delegáció érkezett Észak-Koreába, baráti látogatásra. Utazásuk célja, a kultúrák közti párbeszéd elmélyítése mellett, a gazdasági kapcsolatok erősítése, a hatalomgyakorlás technikáinak kölcsönös megismerése, valamint közös ellenségek keresése. A tanulmányút során sűrű programja lesz a magyar küldöttségnek. Mai programjukat most részletesen is közöljük. Érdemes elolvasni, mert mi is sokat tanulhatunk belőle arról, hogyan érdemes egy szép és eredményekben gazdag napot eltölteni. Read more

Felépítik New Yorkot Dubaiban

newyorkdubai2

Újabb nagyszabású megaberuházásra készülnek az Egyesült Arab Emírségek legdinamikusabban fejlődő városában, Dubaiban.

A város vezetősége a Dubai Othersmoney Developmenttel közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felépítik New York pontos mását Dubai mellett a sivatagban. Új New York  1:1-es méretarányban készül majd el, és amennyire csak lehetséges, az eredeti New York pontos mása lesz. Read more

Hidegháborús helyzet a Szemét-sziget miatt

szemetfeat

vigyazathosszucikkEgyre feszültebb a helyzet a Csendes-Óceán térségében, különösen mióta a Coca-Cola hadihajói is megjelentek a környéken, s az elmérgesedő konfliktus könnyen egy újabb hideg-, vagy akár igazháborús szituációba is torkollhat. Amerika fenyegetőzik, Oroszország vádol, a Coca-Cola visszahívta nagyköveteit, drágul a Fanta. De lássuk, mi is vezetett ahhoz, hogy a helyzet 2108 októberére így elmérgesedjen. Read more

Megtalálták a halált a Marson

marsfeat

Az életet keresték, de a halált találták meg az amerikaiak a Marson. Az amerikai Rover hónapok óta járja a bolygó felszínét. Talajmintákat vesz, elemzi a levegőt, képet rögzít, és természetesen ezeket elküldi a Földre. Eddig csupán értelmezhetetlen adatsorokat küldött (ezekre azért van szükség, hogy azt higgyük, a tudósok nagyon okosak), de most megjöttek a képek is, amelyek új lendületet adhatnak a földön kívüli élet kutatásának, ugyanis a fotókon szerepel a halál. Read more

2 milliárd magas kínait találtak a föld alatt

kinafeat

Bebizonyosodott, amit mindig is sejtettünk: milliárdok élnek Kínában a föld alatt. Már eddig is sok cikk vetette fel, hogy meg kellene keresni a magas kínaiakat valahol, hiszen az nem lehetséges, hogy szinte csak alacsonyak vannak köztük, bizonyára ők máshol élnek, mint az alacsonyak. Másrészt középkori dokumentumok és hihetőnek tűnő legendák is említették a magasakat, sőt olyan elterjedt szólások árulkodnak létezésükről, mint a Bújjon el nálad a magas kínai! Az Antarktiszra és a Holdra küldött expedíciók ugyanakkor nem tudtak eredményeket felmutatni, egyetlen magas kínait sem találtak ezeken a helyeken. Read more

Rovásírásba rendeződött mikrobákat talált a Mars talajában a Curiosity

mikrobafeat

Nagy valószínűséggel rovásírásba rendeződött mikrobákat rejt a Mars talaja a Curiosity által vett minták elemzése alapján – jelentették be amerikai kutatók a Science című tudományos folyóirat legfrissebb számában. A New York állambeli Rensselear Polytechnic Institute nevű felsőoktatási intézmény Marie Gedeshin vezette kutatócsoportja szerint a megtalált mikrobák 9 %-a a rovásírásos ábécé négy betűjét formálták. További nagy mennyiségben lehetnek jelen a marsi talajban, amelyben szén-dioxidot, oxigént és tarsolylemez-maradványokat is azonosított a vörös bolygón szolgálatot teljesítő rover. A négy betű a jól ismert isten, ember, űr (vagy üstökös) és atya szimbólumokat jelző alakzatok. Read more

« Older Entries