Category Archives: VILÁG

Donald Trump hadat üzent Kínának

kaoszkover

Donald Trump hadüzenetet twittelt Kínának, mert a kommunista ország nem hajlandó kiadni az Egyesült Államoknak az Irma hurrikánt okozó, nemzetközi terrorizmussal gyanúsított pillangót.

A helyzet egyre feszültebb, miután Kína a sok áldozatot követelő tavalyi észak-amerikai szélviharokért felelős rovarokat sem adta ki.

lepke

Sikerült beazonosítani a vétkes lepkét

A konfliktus hátterében új tudományos eredmények állnak. A káoszelmélet ugyanis nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, és már annyira pontos, hogy egyértelműen meg lehet határozni, melyik katasztrófáért pontosan melyik állatka felelős.

A számítások szerint például a kanadai cunamit okozó földrengésért egy holland kutya, a tavalyi hatalmas brazil erdőtüzekért két új-zélandi hangya a felelős, a vörösiszap-katasztrófa gyökerei pedig Peruig vezetnek. Fény derült arra is, hogy a II. világháború miatt tört ki az első.

Szintén nemzetközi bonyodalomhoz vezethet, hogy Texas azt is szeretné, hogy az Irma nevű lányokat adja ki neki Belgium.

tul-bonyolult-br-ezt-irtak-a-6-osztalyosok-magyarbol-1

Sanyi, a macska, aki egyértelműen felelőssé tehető a tavalyi foci-vb eredményeiért

Ismeretlenek kifizették Görögország adósságát

1MAY-GREECE-DEMO

Ismeretlen személyek hatalmas összeget utaltak a görög állam bankszámlájára. Görögország kikerült az adósságcsapdából. Új népjóléti intézkedéseket is bejelentettek.

Tegnap nagy napra ébredt Görögország. Reggel 9 óra 27 perckor hatalmas összegű, 267 milliárd eurós utalás érkezett a görög állam bankszámlájára. A pénzt egy ismeretlen küldte, a feladó személyét mostanáig nem sikerült kideríteni. Az utalás közleményében csak annyi szerepelt: államadósságra. Ennyi pénzből ki tudják fizetni a görögök az évek óta maguk előtt görgetett adósságukat. Sőt, a pénzből még újabb jóléti intézkedésekre is futja majd.

A görög pénzügyminisztériumban rendkívüli válságtanácskozásra ültek össze tegnap délután, ahol indulatos vita bontakozott ki arról, hogy a váratlanul jött pénzt az államadósság kifizetésére fordítsák vagy inkább adócsökkentésre és a szociális ellátórendszer megerősítésére. Végül az a kompromisszumos megoldás született, hogy mindkettőre.

Görögország kora este jelentette be, hogy a pénzből kifizeti államadósságát, valamint egy új gazdaságfejlesztő csomagot is bemutattak, amit az államadósságra költött pénzen felüli összegből fognak finanszírozni. A csomag részeként megszüntetik az adókat, és munkaszüneti nappá nyilvánítják a csütörtöki és a pénteki napot. A háromnapos munkahetet már hónapok óta egyre növekvő tömeg követelte az egyre inkább rendszeressé váló tüntetéseken, miután a Sziriza választása programjának is fontos eleme volt.

A hírek hatására a görög tőzsde rég nem látott emelkedésnek indult. A tőzsdeindex mintegy 20 százalékpontos emelkedést produkált a nap folyamán, a vezető részvények mindegyike erősödött.
A váratlanul jött gigászi összeg a görög gazdaságot általánosságban is fellendítheti. A hírek hatására a közgazdászok többsége átértékelte eddigi előrejelzéseit, és a konszenzus szerint a görögök a GDP 8–10 százalékos bővülésével számolnak az idei évre.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szóvivője ugyanakkor azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett meg hozzájuk a pénz.

A görög miniszterelnök már egy kora esti televíziós interjújában rámutatott, hogy amennyiben Európa nem képes lépést tartani a görögök diktálta sebességgel, ez esetben országa kénytelen lesz elhagyni az euróövezetet, ami hosszabb távon az Európai Unióból való kilépéssel is járhat.

A görög pénzügyminisztérium nem cáfolta azokat a híreket, miszerint már meg is kezdték egy esetleges jövőben létrehozandó drahmazóna részleteinek kidolgozását.

Sokak szerint a pénz a legjobbkor jött, a gazdasági minisztériumból kiszivárgó információk szerint az elmúlt hetekben Görögország már arra készült, hogy az életszínvonal zuhanását megfékezendő az ország november közepétől mély álomba merül áprilisig.

A döntéstől nemcsak a lakossági megtakarítások növekedését, hanem hatalma megőrzését is remélte a Sziriza. Az előre hozott választások ezért tavaszra csúsztak volna, ám szerencsére ez a veszély most már nem fenyeget.

Földi kórházban vizsgálják a Halált

halalfeat

Megkezdték a Halál alaposabb orvosi vizsgálatát a NASA titkos űrkatonai kórházában.

Mint arról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, amerikai kutatók miközben az életet keresték, megtalálták a Halált a Marson. A Halál első ránézésre nem tűnt különösebben veszélyesnek. A kutatók azért a biztonság kedvéért jobbnak látták, ha a részletesebben vizsgálat céljából  a Földre szállítják.

halalamarson2

Ezen a felvételen még természetes élőhelyén figyelhetjük meg a kóborló halált

Teljes titoktartás mellett a múlt hét közepén szivárgott ki, hogy visszaérkezett a Challenge-3 a Földre, amivel a Halált ideszállították. A Halál a 304-es körzet egy titkos katonai űrkórházába került. Először a szokásos vizsgálatokat végzik el rajta, mint például a vérnyomás-mérés, pulzusszám megállapítás, testtömeg meghatározása, majd később speciális vizsgálatokra is sor kerülhet. Az űrhajó 4 fős személyzete egyelőre határozatlan időre karanténban maradhat.

agyban

Kiszivárgott fénykép a Halálról 

Az orvosok szeretnék kideríteni, hogy mennyi idős lehet a halál,  van-e neme, képes-e szaporodni. Szintén fontos kérdés, hogy esetleg háziasítható-e.

A Halál vizsgálata komoly kihívás elé állítja a tudósokat, könnyen kárt okozhatnak benne, mivel még nem ismerik pontosan biológiai felépítését. Nagyon oda kell tehát rá figyelni, az orvosok mindenféleképpen megpróbálják holtan tartani a vizsgálatok során, vigyáznak rá, hogy nehogy feléledjen. Senki nem tudja, mit tenne egész pontosan egy élő Halál.

Miután a közösségi médiában elterjedt a hír, hogy megtalálták és a Földre szállították a Halált, több csoport is tüntetni kezdett a 304-es körzet bejáratánál. Szerencsére az orvosokat ez nem zavarja a munkában, mert a körzet bejáratától 720 kilométerre található a kutatóbázis, ahol dolgoznak. A tüntetők megosztottak, buddhista csoportok a Halál azonnal eltávolítását követelik a Földről, míg mások a szabadon bocsájtását akarják. Donald Trump a Twitteren üzent.

trump

A Neuruki törzs befogad 4000 szír menekültet

uncontacted-tribe

Az Amazonas dzsungeleinek mélyén élő törzs úgy döntött, hogy ők is kiveszik a részüket a menekültválság megoldásából. A neurukik ugyanis bejelentették, hogy maximum 4000 szíriai menekültet hajlandók befogadni,  és őket el is tudják szállásolni a falu szélén épülő menekülttáborban. A szíreknek ujjlenyomatot sem kell majd adniuk.

A neuruki törzs a hatalmas dél-amerikai erdőségek közepén él, gyakorlatilag kőkori szinten. A vad dzsungel miatt teljesen elvágva a külvilágtól, ezidáig még sohasem találkoztak a civilizációval.
uncontacted-tribe

Neuruki apa családjával köszönt egy arrajáró repülőt

A neurukik asszonyai díszes ajándékokkal készülnek az új jövevények látogatására. Sok száz kagylóból készült pénisztokot készítenek, valamint több kiló vörös festéket is előállítanak a Gmuveve-fa terméséből, hogy ízlésesen kikenhessék majd a vendégeket.

Kobangoko törzsfőnök újságírói kérdésre cáfolta azt a pletykát, hogy nem is annyira emberiességi gesztusról van szó, hanem a szírek mobiltelefonjait szemelte ki magának a törzs. – Mindig szükségünk van tehetséges, harcedzett fiatalokra! -tette hozzá Kobangoko.

A neuruki ellenzék viszont ellenzi az idegenek befogadását, attól tartanak, hogy a bevándorlók elhozhatják a munkát.

at

Budapest-szerű bolygót fedeztek fel

bpbolygofeat

Budapestre roppantul hasonlító, hozzávetőlegesen 60 km átmérőjű bolygót filmezett le az amerikai Voyager 21-es űrszonda.

A Voyager 21-es 8 éve tért le a pályájáról ismeretlen irányba egy műszaki probléma miatt. Azóta nem tudjuk pontosan, merre tartózkodik, de videó felvételeket folyamatosan továbbít a Földre. Többnyire feketeséget, és a Pokemon első 40 részét szokta, de alkalmanként sötétszürkét is közöl.

A múlt heti felvételek azonban roppant érdekesek lettek. A 37. és a 38. Pokemon rész közti videón ugyanis egy Budapestre kísértetiesen hasonló bolygó szerepel.

A bolygónak van atmoszférája, van rajta egy folyó, valami Westend-szerűség, és a nyugati része gazdagabbnak tűnik. A kutatók közül sokan elképzelhetőnek tartják, hogy akár értelmes életet is találhatunk rajta. Eddig legalábbis mindegyiken találtunk, ahol voltak körutak.

A gond csak az, hogy egyelőre nem tudunk odamenni, hisz a felvételek ellenére nem tudjuk pontosan, merre is van ez a bolygó. De mint kölyökkutya a hentesboltban, a NASA-nál mindenre nyitottak, már el is kezdték úgy elrontani a Voyager 22-est, hogy nagyjából ugyanúgy tévedjen el, mint elődje. További négy űrszondát pedig teljesen random irányba elindítottak.

 

A magyar küldöttség programja Észak-Koreában

magyareszakkoreafeat

Korean Central News Agency/Hungarian Central News Agency/munkatársunktól

Hosszú időn után tegnap végre újra magas szintű magyar delegáció érkezett Észak-Koreába, baráti látogatásra. Utazásuk célja, a kultúrák közti párbeszéd elmélyítése mellett, a gazdasági kapcsolatok erősítése, a hatalomgyakorlás technikáinak kölcsönös megismerése, valamint közös ellenségek keresése. A tanulmányút során sűrű programja lesz a magyar küldöttségnek. Mai programjukat most részletesen is közöljük. Érdemes elolvasni, mert mi is sokat tanulhatunk belőle arról, hogyan érdemes egy szép és eredményekben gazdag napot eltölteni. Read more

Felépítik New Yorkot Dubaiban

newyorkdubai2

Újabb nagyszabású megaberuházásra készülnek az Egyesült Arab Emírségek legdinamikusabban fejlődő városában, Dubaiban.

A város vezetősége a Dubai Othersmoney Developmenttel közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felépítik New York pontos mását Dubai mellett a sivatagban. Új New York  1:1-es méretarányban készül majd el, és amennyire csak lehetséges, az eredeti New York pontos mása lesz. Read more

Hidegháborús helyzet a Szemét-sziget miatt

szemetfeat

vigyazathosszucikkEgyre feszültebb a helyzet a Csendes-Óceán térségében, különösen mióta a Coca-Cola hadihajói is megjelentek a környéken, s az elmérgesedő konfliktus könnyen egy újabb hideg-, vagy akár igazháborús szituációba is torkollhat. Amerika fenyegetőzik, Oroszország vádol, a Coca-Cola visszahívta nagyköveteit, drágul a Fanta. De lássuk, mi is vezetett ahhoz, hogy a helyzet 2108 októberére így elmérgesedjen. Read more

Megtalálták a halált a Marson

marsfeat

Az életet keresték, de a halált találták meg az amerikaiak a Marson. Az amerikai Rover hónapok óta járja a bolygó felszínét. Talajmintákat vesz, elemzi a levegőt, képet rögzít, és természetesen ezeket elküldi a Földre. Eddig csupán értelmezhetetlen adatsorokat küldött (ezekre azért van szükség, hogy azt higgyük, a tudósok nagyon okosak), de most megjöttek a képek is, amelyek új lendületet adhatnak a földön kívüli élet kutatásának, ugyanis a fotókon szerepel a halál. Read more

« Older Entries