Itt az új PC-játék: Facebook Revolution

fbforradalomkover

Szar lehetett régen forradalmat csinálni.  Eleve ki kellett menni az utcára. Majd ott fárasztó, véres csatákban mutathattuk meg igazunk a hatalomnak. Mondanunk se kell, hogy ebből rengeteg kellemetlenség adódhatott, megsérülhettünk, tönkrement a ruhánk, letartóztathattak minket. Sokszor hideg is volt lenn az utcán.

A modern technikának hála ma már bőven elég, ha facebookon hozzájárulunk egy-egy forradalom sikeréhez. Sőt! Sok esetben a számítógép előtt ülve, tüntetéseket megosztva, posztokat lájkolva talán még többet is tehetünk egy forradalom sikeréért, mintha az utcán bohóckodnánk.

Közhely, hogy napjainkban az online közösségi média írja a történelmet. Naponta dőlnek meg rendszerek Twitteren, diktátorok vonják vissza csapataik a szomszédos leigázandó országból egy-egy jobb Tumblr bejegyzés hatására.

Magyarországon is nagy hatása van a politikára a Facebooknak és az iwiwnek. Ki ne emlékezne például a híres kommentre, ami a hezitáló miniszterelnököt végül meggyőzte a paksi erőmű szükséges bővítésről.

erzsineniErzsi néni híres kommentje, ami megváltoztatta Magyarország külpolitikáját

Bele se merek gondolni mi lett volna, ha már Antal Józsefnek is mondhattuk volna ilyen sokan facebookon, hogy csináljon forradalmat!

A januárban boltokba kerülő Facebook Revolution az első olyan stratégiai-kalandjáték, ahol végre PC játék formájában is kipróbálhatjuk, milyen is az, facebookon megdönteni a rendszert. A játék során különféle nagy tüntetéseket és zavargásokat kell facebookon segítenünk. Megoszthatjuk a tüntetés esemény oldalát, lájkolhatjuk a tüntetésről szóló posztokat, kommentelhetünk, és saját üzenetekben is bíztathatunk mindenkit, hogy mennyen ki tüntetni!

forradalomborito

Természetesen minél többet posztolunk a tüntetésekről, minél több ezzel kapcsolatos posztot lájkolunk és osztunk meg, annál jobban alakul a forradalom is. Ha kevés a megosztás és nincs elég lájk elalszik a láng, és a rendőrség könnyen vérbe fojtja a forradalmat.

Az osztott képernyős játék egyik felén facebook falunk láthatjuk, másikon pedig, hogy posztjaink függvényében miként alakulnak a forradalmi események.

A játék teljesen élethű. Pontosan úgy tudunk posztolni a falunkra, mintha a valóságban tennénk!

fbrevolt1Screenshot a játékból. Ha ráklikkel, nagyobb lesz.

A játékhoz magyarországos kiegészítőt is letölthetünk, ahol mindenféle Milla tüntetéseket kell posztolnunk és megosztanunk. A budapesti verziót különösen nehéz végig játszani, mert egy idő után már nem csak forradalomra, tüntetésre kell biztatni az embereket, hanem azt is kell néha posztolni, hogy az MSZP nem is olyan gáz.fbrevolt2

Ez is egy screenshot a játékból. Ez is nagyobb lesz, ha erre is ráklikkel.

A magyar kiegészítő egyébként, szerintem, a beleépített Schmuck Andor nyugdíjas komment-kommandó miatt játszhatatlan. A trollkodó nyugdíjasok a legtöbb posztunk és megosztásunk percek alatt tönkre teszik. Érdemes őket kikapcsolni: a Schmuck Andor nyugdíjas komment-kommandót kikapcsolhatjuk ezzel a kóddal: ####06733-232372-481812#355.

A gyártó cég bejelentette, hogy a jövőben terveznek online játszható verziót is a játékból. Bár azt még elképzelni is nehéz, hogy ha a játék online lesz, akkor végül is miben fog különbözni a valóságtól.

Jó játékot, feltétlenül próbálják ki!