Budapesten épül meg Paks2

paksavarbafeat

Csalódott kormányközeli forrásból megszereztük a paksi bővítés részletes terveit, és a háttértanulmányokat.

Értelmiségi körökben már eddig is komoly értetlenséget váltott ki, hogy miért titkosítja a kormánypárt az évszázad beruházásának részletes terveit. Hiszen egy ilyen remek befektetés megismertetése az emberekkel sokat hozhatna a kampányban, akár 90 százalék felé is röpíthetné a kormány népszerűségét.

Ám a titkosítás rögtön érthetővé válik, ha rápillantunk a tervekre. A Központi Újsághoz eljuttatott dokumentumokból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a kormány a Budai Várban tervezi megépíteni az atomerőmű tervezett két újabb blokkját.

 

paksavárbaA Budapest megépülő atomreaktor, a tanulmány szerint, nem jelent majd  különösebb veszélyt a főváros lakosságára. Egy esetleges nukleáris katasztrófa esetén legfeljebb 3 millió lakost kell majd kiköltöztetni. Ez elsőre soknak tűnhet, de ennek csak 41 százaléka fidesz szavazó.

A tanulmány foglalkozik a radioaktív szennyezőanyagok, és egyéb kellemetlen melléktermékek biztonságos elhelyezésének problémájával is. A kiégett fűtőelemeket és a lelkesebb greenpeaces aktivistákat a Vár alatti barlangokban fogják elhelyezni.

Az atomerőmű Budára helyezésének másik nagy előnye, hogy így a turisták is sokkal könnyebben megcsodálhatják a Magyar Nagyság És Erő új monumentális szobrát. Az utazási irodák eddig hiába szerveztek számtalan túrát Paksra, alig ment el ezekre valaki.