Megtaláltuk a Fidesz-plakátokon szereplő homályos bácsit – interjú

homalyosfeat

A pártok általában nem szeretik, ha kitudódik, plakátjaikon kik is adnak arcot a lelkes vagy éppen depresszív Lakosságnak. Már többször kiderült, hogy a reklámban szívgyógyszer-áremeléstől riadtan tartó öreg néni igazából pont arra a pártra fog szavazni, kitől nyilvánosan retteg. És különben is, valójában egy 25 éves jó csaj.

Talán az ilyen kellemetlenségek elkerülése miatt alkalmaz homályos („kiblőrözött”) embereket a mostani kampányban a kormánypárt.

A homályos emberek egy kisebb csoportját még IV. Béla telepítette be az Alföldre, a nácik megpróbálták kiirtani őket, számuk jelenleg nagyjából 20 ezerre tehető. És mind a 20 ezren nagyon hasonlítanak egymásra, így komoly tudományos előképzettséget igényel a  megkülönböztetésük.

Ezért is nagy dolog, hogy mi mégis megtaláltuk Béla bácsit, aki Rónaszéki néni plakátjain szerepel Budapest belvárosában. A vele készült interjút olvashatják.

 

Q Béla bácsi mióta homályos?

B Homályosnak születtem. Persze ennyire akkor még korántsem voltam homályos, idővel ez egyre rosszabbodott. Iskolás koromban legfeljebb ha 15 pixelnyi motion blur és 20 százalék fast blur volt rajtam, most meg látja, hogy nézek ki!

Q Tudjuk, hogy sokan nem szeretik errefelé a homályosakat. Nem gondolja, hogy esetleg tovább rontja a homályos emberek amúgy sem túl jó megítélését azzal, hogy nyíltan szerepet vállal egy párt kampányában?

B Megígérték, hogy csökkentik cserébe a homályos emberek rezsijét. Nekem ez ennyit megér, és szerintem kis közösségünk is csak jól járhat vele.

Q A mostani sikeres kampány után elképzelhetőnek tartja, hogy vállalna más, hasonló szerepeket is?

B Igen, már több párt is megkeresett, hogy szerepeljek a plakátjaikon. Azt mondják, homályosságom gyönyörűen kiemeli a politikusok tündöklő élességét. Jövő héttől valószínűleg az ellenzéki plakátokon is látható leszek majd.

Q És kire fog szavazni Béla bácsi, ha fegyvert fognak a fejéhez?

B Bárkire, csak ezekre ne.

Q Köszönjük az interjút! Figyelte, hogy nem volt benne szóvicc?

B Igen. Köszönöm, gyermekem!

belatiniEgy régi fénykép Béla bácsiról. 17 éves korában még sokkal kevésbé volt homályos.