Category Archives: ÉLETMÓD

Óvodások zsákmányoltak ki politikusokat

gyerek

Ezúttal K. Pisti (6) születésnapjának alkalmából vetették el sulykot.

Kezd aggasztó mértéket ölteni a politikusok kárára elkövetett óvodásbűnözés. A tegnapi országgyűlés során gyerekzsúrozók hatoltak be az épületbe, és éltek vissza a parlamenti képviselők naivitásával.

A túszul ejtett honatyákat és honanyákat először fel-alá futkosásra és indokolatlan visítozásra kényszerítette  a kíméletlen gyerekhorda, majd a szülinapos K. Pisti (6) felszólítására a képviselőknek kukásautót vezető dinón lovagló hóembert kellett rajzolniuk. A verseny “nyertesének” jutalomként 16 kiló lila vattacukrot nyomtak le a torkán.

Kegyetlenségük betetőzéseként egy szürke kavicsot adtak körbe, a poltikusoknak pedig a “Mi ez? ” kérdésre kellett válaszolniuk. “De miért?” – hangzott a második kérdés, amit aztán a válaszoktól függetlenül újra feltettek. És újra. És újra. És újra.

Nem ez az első eset, hogy randalírozó gyerekek saját céljaikra használják a politikusokat. Mindannyian emlékszünk, hogy tegnapelőtt játékpisztolyokkal kényszerítették kétórás délutáni alvásra az oktatásügyi államtitkárság alkalmazottait. Hétfőn egy kormánypárti politikus kiszolgáltatottságával a saját lánya élt vissza: gyorsulási versenyt rendeztetett vele a fürdőkádban az aláírásgyűjtő ívekből hajtogatott papírhajókkal.

 

Nem csak az egészségügyben áttörés a homeopátia

bluepillredpill

Kötelező lesz a homeopátia. A Magyar Mudományos Akadémia revideálta a népszerű, ám gyakran kritizált gyógymódról korábban kialakult véleményét.

Kiadott közleményük szerint:

„666 fős reprezentatív mintán újravizsgálva a kérdést, a vizsgálóbizottság végül arra jutott, hogy a homeopátia módszereit a tudományos módszertannal ötvözve, a »minél kevesebb bizonyíték, annál nagyobb igazság« elvét követve a homeopátia hasznossága végérvényesen bebizonyosodott.”

Az eredményen felbátorodva számos szakterület újragondolja az évezredek alatt eddig összegyűlt tudását. Az Oktatási Minisztérium közleménye sem késlekedett.

„Az óvodákban, iskolákban és egyetemeken ezentúl a korábbi, korszerűtlen, nem elég holisztikus hozzáállás helyett arra próbálunk törekedni, hogy minél kevesebb tudást adjunk át, olyan keveset, hogy vízben feloldva már senki ne emlékezzen egy rezgésre se. A forradalmian új gondolatmenetnek köszönhetően minél inkább hülyítjük a diákokat ezekben az intézményekben, ők annál okosabbak lesznek.”

Gyökeres változás előtt áll az élelmiszeripar és a sport is: a jövőben minél kevesebbet eszik az ember, annál kevésbé lesz éhes, és egy kimagasló sportteljesítményhez sem kell majd leizzadni.

Természetesen a termelési ágazatok is fellélegezhetnek, ezentúl minél kevesebbet termelnek majd, annál nagyobb lesz a bevételük, bár az átszervezés részletes kidolgozása még folyamatban van.

Magyarország régóta rendszeresen küld homeopátiás segélyszállítmányokat harmadik világbeli országoknak, de a világ nagy sivatagaiban élő szomjazó népek számára elérkezik végre az új magyar homeopátiás víz, melyet nem szennyez a valóság, pusztán rezgésekből áll, így nincsenek szállítási költségek, elég ímélben elküldeni.

Sajnos úgy tűnik, hogy akárcsak a humor, a homeopátia is nehezen töri át a kulturális határokat, a sivatagi népek egyelőre nem tűnnek elég felvilágosultnak ahhoz, hogy a homeopátiás víz eszmeiségével kellő hatékonysággal tudják oltani a szomjukat. De nem ők az egyetlen elégedetlenkedők.

Az Anonim Alkoholisták is ellenállnak a változásnak, de ez érthető: amióta minél kevesebbet isznak, annál jobban berúgnak, tanácstalanok.

Szerkesztőségünk a homeopátiás újságírás kidolgozásába kezdett, minél kevesebb betű, annál több cikk, illetve a következő lapszámban törekszünk minél kevesebb poénra, mikroszkóp alatt se lehessen kimutatni, homeopatikus humor: nevess te is velünk!

Toitoi bikeok váltják fel a beerbikeokat

toitoibike

Tarlós István átadta az 500. ToiToi bringát a fővárosnak.

– A Mol BuBi hálózat bővítése igazi sikertörténet, újabb bizonyítéka a magyar kreativitásnak – nyilatkozta a főpolgármester a Deák Ferenc téri ünnepélyes átadón. Az eszköz sikerét egyszerűsége adja: mivel a Budapestre látogató külföldiek nagy része folyamatosan erősen ittas vagy részeg állapotban mászkál éjszaka a belvárosban, szükség volt egy olyan tömegközlekedési eszközre, amelyen végre nem inni lehet, hanem vizelni. Így nem a köztereket rondítják össze a “bulituristák”, hanem szervezett keretek között egy mozgó jármű tartályába és közben még városnézésre is alkalmuk lehet.

toitoibike

Arra azonban a főváros sem számított, hogy a köznyelvben csak pisibiciklinek vagy húgyhintónak nevezett bringák ekkora sikert fognak aratni, legalábbis az első 100 eszköznél ez még kétséges volt. Nagy reklámereje volt a CNN utazó szakácsának videója, amelyben Anthony Bourdain 12 korsó poshadt Ászok és 3 Hubertus elfogyasztása után felült egy ToiToi bringára és tekerés közben „körbepisálta” Belső-Erzsébetvárost. A műsor adásba kerülése után érezhetően megugrott a vizeletturisták száma Budapesten, sőt még egy lánykérésre is sor került az egyik bringán.

A ToiToi bike előnye, hogy Budapest-kártyával is használható, és hamarosan érkezik belőle a mozgássérülteknek is szánt verzió a akadálymentesített dokkolóállomásokkal együtt.

– Az eszköz azonban, elődjéhez hasonlóan, továbbra is megőrzi forgalomakadályozó és -lassító funkcióját – zárta beszédét Óbuda volt polgármestere.

Hogyan NE termesszünk marihuánát? 2. rész

Viewty

Előző rész: A gyökerezés megakadályozása

Folytatjuk barangolásunk a kertészkedés sokszor kegyetlen, ám néha mégis oly csodálatos világában. Növények ültetésére és gondozására egyelőre nincs időnk, ennél sokkal fontosabb dolgunk van. Meg kell tanulnunk NEM termeszteni marihuánát. Életbevágó, hogy ezt jól megtanuljuk, mert marihuánatermesztésért akár börtönbe is kerülhetünk Magyarországon!

rendrosomogyMarihuánát termesztő amerikai rendőrök Dél-Baranyában. Önnek ezt NEM szabad.

Sorozatunk előző részében megnéztük, miként védekezhetünk a magok házunkba kerülése ellen, és mit tehetünk, hogy ne csírázzon ki a mag, ha már bejutott. Tudom, azt ígértem, hogy most majd kikérdezem a tanultakat, de hazudtam.

Kommentben jeleztétek, hogy egy fontos dologról elfeledkeztünk. Fel kell ugyanis arra is készülnünk, hogy a mag nemcsak ablakon eshet be véletlenül, nemcsak cipőtalpon hordhatjuk be a lakásba, és nemcsak rosszakaróink rejthetik el nálunk, hanem ha nem figyelünk oda, akkor sajnos rendelhetünk is magot interneten külföldről. Ez egy különösen veszélyes helyzet, hiszen ha megrendeltük a magot, azt utána kiszállítják hozzánk, és így szinte biztos, hogy bekerül a lakásunkba.

Tehát most azonnal tiltsuk le böngészőnkben az alábbi webcímeket, nehogy rendeljünk véletlenül valamelyikről!
http://sensiseeds.com/
http://www.nirvanashop.com/en/
http://www.cannabis-seeds.co.uk/
http://www.royalqueenseeds.com/
http://www.seedsupreme.com/
http://www.gorilla-cannabis-seeds.co.uk/
https://www.cannabis-seeds-bank.co.uk/
http://www.greenhouseseeds.nl

Ma azt fogjuk megvizsgálni, milyen módon küzdhetünk a növény ellen, ha már kikelt a mag. Kiirtani ilyenkor már többnyire képtelenség, de mégis mindent meg kell tennünk azért, hogy megnehezítsük a növény  életét.  Ha teljesen elpusztítani nem is tudjuk, állampolgári kötelességünk, hogy legalább lassítsuk növekedését, és minimalizáljuk a terméshozamot. Kellő odafigyeléssel és egy kis anyagi ráfordítással akár 10 gramm alatt is tarthatjuk a növényenkénti termést!

2. rész. Öntözés, fény, szén-dioxid

ÖNTÖZÉS

A növények számára roppant fontos a megfelelő vízellátottság. Helyesen elrontott öntözéssel sokat árthatunk a növénynek!

Az öntözést elronthatjuk úgy is, ha szándékosan túl sok vizet adunk neki, túlöntözzük a növényt, de a kényelmesebb utat is választhatjuk, a kiszárítást.

TÚLÖNTÖZÉS

Túlöntözéshez érdemes kádat vagy kisebb tavat, esetleg patakot használni. Helyezzük marihuánánkat úgy a kádba, hogy azt teljesen ellepje a víz, majd várjunk! Ügyeljünk rá, hogy minden levél víz alatt legyen! Ha mindent jól csináltunk, napokon belül érezhetően lelassul a növény növekedése. Tehetünk növényevő halakat is a kádba, hátha kicsit megrágcsálják a leveleket. Akik pedig szeretik a természetközeli megoldásokat, kipróbálhatják a medúzát is kád helyett, annak is 98 százaléka víz. Egyszerűen helyezzünk annyi medúzát kannabiszunkra, hogy az ne látszódjon ki alóla.

Ha nincs ennyi időnk vagy egyszerűen csak undorodunk a víztől, vásárolhatunk speciális távirányítható túlvizesítő rendszereket is, ezek segítségével a távolból is túlöntözhetjük növényünket, de sajnos ezek a gépek Belgiumon kívül egyelőre elég drágák. Belgiumban pedig be vannak tiltva. Mindegy is, egy nem reprezentatív namíbiai kutatás szerint 12 százalék, hogy nincs is olyan, hogy Belgium.

vizalattifuSzép példa a megelőző túlöntözésre. Ültessük eleve akvárium aljára a növényt!

KISZÁRÍTÁS

A helyes kiszárítás titka, hogy ne adjunk vizet a növénynek! Ezt persze mondani könnyű, megcsinálni annál nehezebb. igyneontozz

Ez így nem lesz jó. Majdnem az összes víz a cserépbe kerül. Ha így öntözünk, szinte biztos, hogy megmarad a növény. Még szerencse, hogy ez nem marihuána!

Kezdőknek szokták ajánlani, hogy először próbáljuk úgy locsolni a növényt, hogy a fele víz menjen a cserép mellé, majd fokozatosan növeljük a melléöntött víz arányát. Pár hét gyakorlással könnyen 80-90 százalék fölé vihetjük a kiöntött rész arányát, és ezt már alaposan megsínyli az amúgy szárazságtűrő marihuána is. Ha úgy látjuk, hogy mégis túl sok víz jut a növénynek, akkor megpróbálhatjuk melegíteni is a cserepet, ez felgyorsítja a párolgást, és így sokkal hamarabb kiszárad a növény.

melleontoz

A szakszerű Beck-féle melléöntözés. Érdemes előbb más növényeken begyakorolnunk, mielőtt marihuánán kísérletezünk vele.

MEGVILÁGÍTÁS

A növények kiirtásához természetesen a teljes sötétség volna az ideális, de a mai világban ezt elég nehéz megvalósítani. A modern lakások tele vannak lámpákkal, a legtöbb működik is, ilyen körülmények közt óhatatlanul is mindig jut egy kis fény a növénynek. Egy, a növényre húzott vastag fekete zsák ugyanakkor sokat segíthet!

Ha nincs otthon fekete zsák, és mégsem szeretnénk az egész napot sötétben tölteni, cseréljük ki otthon az összes égőnket zöldre. A zöld fényt nem tudja hasznosítani a növény, csak mi láthatjuk.

Ha zöld villanykörték sincsenek otthon, még mindig építhetünk falat a növény és a lámpa közé. 10-15 centis vastagságú elég szokott lenni.

Ha esetleg tégla sincs otthon, és nem tudunk falat építeni, akkor se kell csüggednünk, próbáljuk meg marihuánánk a lámpák fölé helyezni, legalább ideiglenesen, amíg nem szerzünk téglát vagy zöld villanykörtéket vagy egy fekete zsákot.

SZÉN-DIOXID

A növények szén-dioxid nélkül nem tudnak sokáig életben maradni, így a CO2-megvonás is beválhat. Lakásunkban mi magunk vagyunk a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátók, így könnyű dolgunk van, csak ritkán szabad kifújnunk a levegőt. Erre az indiaiak már kitaláltak megfelelő jógagyakorlatokat.

Folytatjuk!

 


party-jelmezkellek-kalap-21735
Cső, Petya vagyok. Mi a pálya? Régen mindig marihuánát termesztettem. Akkor vettem még ezt az idétlen ruhát is. De mióta rendszeresen olvasom a Központi Újság kertészeti rovatát, kurvára nem termesztek marihuánát.

Bábilán!

 


Dominique Strauss-Kahn takarékossági tanácsai

sporolfeat


“A gazdasági válság idején nem élhetjük tovább megszokott életünket, meg kell tanulnunk kevesebbet költeni.
Ha valakik, akkor mi, a világ leggazdagabb emberei tudjuk, milyen szegénynek lenni. Most sajnos mennem kell, de fontolják meg a tanácsaim!
Még mindig válság van, húzzuk meg együtt a nadrágszíjat!”
Dominique Strauss-Kahn

Szakértők szerint a gazdasági válság nagyjából 2714-ig is eltarthat. Ez hosszú idő. Ezért fontos, hogy kiismerjük az új világ játékszabályait, és megtanuljunk ügyesen takarékoskodni.

nyugdijas_north_blikk_allo

Életmód rovatunkban ezért mostantól sikeres, gazdag emberek fognak életvezetési tanácsokat adni. Ők vitathatatlanul a legnagyobb szakértői a témának, hiszen közülük kerültek ki mindig is azok, akik a legtöbb pénzt nem költötték el. Mert ugye spórolni is csak az tud, akinek van miből.

Spórolni jó! Nem is gondolnánk, hogy sok kis apró hétköznapi kiadáson mennyit spórolhatunk, ha egy kicsit odafigyelünk. Akár évi több milliót is magunknál tarthatunk ezeknek a trükköknek a segítségével.

 

Ma Dominique Strauss-Kahnt, az IMF előző elnökét kértük fel, hogy ossza meg velünk gondolatait. Az általa elért megszorítások igazán példaértékűek lehetnek mindenki számára, gondoljunk csak Görögország vagy Portugália sikertörténetére. Vegyenek elő papírt és ceruzát, érdemes jegyzetelni, mert Dominique válogatott tanácsai segítségével könnyen átvészelhetik a válság ínséges óráit.

Dominique_Strauss-Kahn_-_Strauss-Kahn_meeting_in_Toulouse_for_the_2007_French_presidential_election_0032_2007-04-13_cropped

Ne mossunk mindennap fogat!
Ne dőljünk be a hazug reklámoknak, ők csak a pénzünket akarják! Brazil tudósok már az 1600-as években bebizonyították, hogy bőségesen elég hetente kétszer fogat mosni. Tegyünk így, és rengeteg fogkrémet spórolhatunk!

Sose etessük feleslegesen a madarakat!
Ha nem adunk nekik enni, rengeteg morzsánk maradhat! Így lettem én is milliárdos, soha az életben nem etettem az utcán madarakat. Természetesen ha gazdasági befektetésnek minősülnek, például meg akarjuk majd őket később enni, akkor dobhatunk nekik valamennyit.

Ne fűtsünk csak azért, mert hideg van!
Sok helyen, főleg vidéken, tartja magát az a maradi szokás, hogy befűtünk, ha hideg van. Pedig sokszor elég, ha ugrálunk kicsit otthon, amikor fázunk, nem szükséges bekapcsolni a fűtést, így rengeteg gázt spórolhatunk.

Vegyünk fel hitelt mások nevére!
Kihúzhat a szorult helyzetből az is, ha más nevére vesszük fel a hitelt, ez jelentősen csökkenti a visszafizetés költségeit. Ne aggódjon, hogy ez esetleg erkölcstelen, az országok vezetői is ugyanezt csinálják!

Gyógyuljunk ingyen!
Felejtsük el a hosszadalmas, fárasztó orvosi kezelést! A drága társadalombiztosítással finanszírozott állami kórházak helyett vegyünk igénybe ősi mágikus ingyenes gyógymódokat. Keresztútnál éjfélkor például gyógyítható a rák legtöbb válfaja.

Kérjünk csak hetente egyszer pénzenergiát telefonon!
Talán ezt a legnehezebb kibírni, de érdemes. Már az első hetekben érezzük majd a pozitív változást. Bill Gates is így kezdte egyébként. Karrierje első 15 évében egyszer sem kért pénzenergiát telefonon!

Redukáljuk felesleges testrészeink számát!
Vágjuk le a karunk vagy lábaink! Sokan nem is tudják, hogy ezek a testrészek milyen sok kalóriát égetnek. Gondoljuk végig, hogy valóban szükségünk van-e ezekre, tényleg használjuk őket? Mert ha nem, akkor mindenképp érdemes megszabadulnunk tőlük. Ennél persze tovább is lehet menni. Például emésszük meg gyomrunk vagy együk meg a szánk, így egyáltalán nem lesz szükségünk táplálékra, amivel különösen sok pénzt takaríthatunk meg.


Hogyan ne termesszünk marihuánát?

hogyannetermesszunkmarihuanat
Ismeretterjesztő sorozatot indítunk azok számára, akik nem szeretnének termeszteni marihuánát. Teljesen igazuk van, hiszen tilos. És veszélyes. Ám nem termeszteni mégsem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre gondolná az ember. Bárki kerülhet abba a szörnyű helyzetbe, hogy egyszer csak marihuána nő az otthonában. A következő hetekben sorra végigvesszük a veszélyeket, megnézzük miként tud nálunk kihajtani a növény, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak, és ha már kinőtt, hogyan tudunk ártani neki, hogy legalább lassabban nőjön.
A legelején le kell szögeznünk, hogy legfontosabb célunk, hogy eleve ne hagyjuk kinőni lakásunkban a növényt. Miután elérte a 10 centimétert már szinte elpusztíthatatlan.

1. rész: Gyökerezés megakadályozása

A mag útja a lakásba

A növény magja sokféleképpen bekerülhet a lakásba. Beeshet nyitott ablakon, bevihetjük cipőtalpon, eldobhatja egy véletlenül berepülő galamb, de akár ellenségeink is elhelyezhetik lakásunkban egy óvatlan pillanatban. A magban sajnos rengeteg tápanyagot raktároz a növény, ezért külön tápanyagforrásra eleinte nincs is külön szüksége, elég neki egy kis nedvesség és máris megduzzad a mag, és gyökeret ereszt. Viszont ha a kinövő friss gyökér nem talál magának földet, akkor pár nap után meghal a növény. Ám sajnos a legtöbb magyarországi lakás elég rossz állapotú, és a padló résein könnyen átnőhet a gyökér, és aztán már semmi sem állíthatja meg a talajig. Békéscsabán egyszer olyan is előfordult, hogy egy harmadik emeleti lakásból eresztett gyökeret egy növény egészen a talajig! Természetesen még nagyobb a baj, ha eleve egy földdel teli virágcserépbe esett a mag, ilyenkor jobb ha azonnal szakértőt hívunk.

Hogyan védekezhetünk?

Sose nyissuk ki az ablakot! Vagy ha tehetjük, falazzuk be! Viszonylag nehéz kibírni, pedig érdemes. Ezzel gyakorlatilag nulla százalékra csökkenthetjük a mag ablakon át történő bejutásának esélyét.

befalazottBefalazással védekeznek a marihuána magok ellen egy belvárosi polgári házban.

Tartsuk minél szárazabban lakásunk! 5 százaléknál kisebb relatív páratartalomnál a mag nem tudja magát megszívni vízzel, így megakadályozhatjuk, hogy megkezdje életciklusát. Vigyázat, óvatosan, lépésről-lépésre csökkentsük a páratartalmat, 4 százaléknál alacsonyabb relatív páratartalom már az emberi egészségre is káros lehet.

Használjunk savas beléptető rendszert! A mag sokszor cipőtalpakba szorulva jut be otthonunkba. Természetesen nem vizsgálhatjuk át minden vendégünk cipőjét, ám ez felesleges is, hiszen egy speciális savval pillanatok alatt elpusztíthatunk minden életet a cipőtalpakon.Akinek van rá pénze, annak javasoljuk az AcidPower B860-as beléptetőt, ami tökéletes védelmet biztosít. De a szegények számára is létezik olcsó megoldás, egy legalább 10 centi mély savas árok majdnem ugyanolyan hatásos.

fertotlenit
AcidPower B860

 

sterilizalo2
És nagy testvére, a AcidPower B870

Rendszeresen, lehetőleg naponta csírátlaníttassuk lakásunk szakemberrel!

csiratlanitasovodaban copy
Péter, csírátlanító szakember, épp egy óvodában végzi munkáját, telefonszáma 0690885323

Jövő héten egyrészt a ma tanultakat kikérdezzük, másrészt utánajárunk, hogy mit tehetünk, ha mégsem tanultuk volna meg az első leckét.