Hogyan NE termesszünk marihuánát? 2. rész

Viewty

Előző rész: A gyökerezés megakadályozása

Folytatjuk barangolásunk a kertészkedés sokszor kegyetlen, ám néha mégis oly csodálatos világában. Növények ültetésére és gondozására egyelőre nincs időnk, ennél sokkal fontosabb dolgunk van. Meg kell tanulnunk NEM termeszteni marihuánát. Életbevágó, hogy ezt jól megtanuljuk, mert marihuánatermesztésért akár börtönbe is kerülhetünk Magyarországon!

rendrosomogyMarihuánát termesztő amerikai rendőrök Dél-Baranyában. Önnek ezt NEM szabad.

Sorozatunk előző részében megnéztük, miként védekezhetünk a magok házunkba kerülése ellen, és mit tehetünk, hogy ne csírázzon ki a mag, ha már bejutott. Tudom, azt ígértem, hogy most majd kikérdezem a tanultakat, de hazudtam.

Kommentben jeleztétek, hogy egy fontos dologról elfeledkeztünk. Fel kell ugyanis arra is készülnünk, hogy a mag nemcsak ablakon eshet be véletlenül, nemcsak cipőtalpon hordhatjuk be a lakásba, és nemcsak rosszakaróink rejthetik el nálunk, hanem ha nem figyelünk oda, akkor sajnos rendelhetünk is magot interneten külföldről. Ez egy különösen veszélyes helyzet, hiszen ha megrendeltük a magot, azt utána kiszállítják hozzánk, és így szinte biztos, hogy bekerül a lakásunkba.

Tehát most azonnal tiltsuk le böngészőnkben az alábbi webcímeket, nehogy rendeljünk véletlenül valamelyikről!
http://sensiseeds.com/
http://www.nirvanashop.com/en/
http://www.cannabis-seeds.co.uk/
http://www.royalqueenseeds.com/
http://www.seedsupreme.com/
http://www.gorilla-cannabis-seeds.co.uk/
https://www.cannabis-seeds-bank.co.uk/
http://www.greenhouseseeds.nl

Ma azt fogjuk megvizsgálni, milyen módon küzdhetünk a növény ellen, ha már kikelt a mag. Kiirtani ilyenkor már többnyire képtelenség, de mégis mindent meg kell tennünk azért, hogy megnehezítsük a növény  életét.  Ha teljesen elpusztítani nem is tudjuk, állampolgári kötelességünk, hogy legalább lassítsuk növekedését, és minimalizáljuk a terméshozamot. Kellő odafigyeléssel és egy kis anyagi ráfordítással akár 10 gramm alatt is tarthatjuk a növényenkénti termést!

2. rész. Öntözés, fény, szén-dioxid

ÖNTÖZÉS

A növények számára roppant fontos a megfelelő vízellátottság. Helyesen elrontott öntözéssel sokat árthatunk a növénynek!

Az öntözést elronthatjuk úgy is, ha szándékosan túl sok vizet adunk neki, túlöntözzük a növényt, de a kényelmesebb utat is választhatjuk, a kiszárítást.

TÚLÖNTÖZÉS

Túlöntözéshez érdemes kádat vagy kisebb tavat, esetleg patakot használni. Helyezzük marihuánánkat úgy a kádba, hogy azt teljesen ellepje a víz, majd várjunk! Ügyeljünk rá, hogy minden levél víz alatt legyen! Ha mindent jól csináltunk, napokon belül érezhetően lelassul a növény növekedése. Tehetünk növényevő halakat is a kádba, hátha kicsit megrágcsálják a leveleket. Akik pedig szeretik a természetközeli megoldásokat, kipróbálhatják a medúzát is kád helyett, annak is 98 százaléka víz. Egyszerűen helyezzünk annyi medúzát kannabiszunkra, hogy az ne látszódjon ki alóla.

Ha nincs ennyi időnk vagy egyszerűen csak undorodunk a víztől, vásárolhatunk speciális távirányítható túlvizesítő rendszereket is, ezek segítségével a távolból is túlöntözhetjük növényünket, de sajnos ezek a gépek Belgiumon kívül egyelőre elég drágák. Belgiumban pedig be vannak tiltva. Mindegy is, egy nem reprezentatív namíbiai kutatás szerint 12 százalék, hogy nincs is olyan, hogy Belgium.

vizalattifuSzép példa a megelőző túlöntözésre. Ültessük eleve akvárium aljára a növényt!

KISZÁRÍTÁS

A helyes kiszárítás titka, hogy ne adjunk vizet a növénynek! Ezt persze mondani könnyű, megcsinálni annál nehezebb. igyneontozz

Ez így nem lesz jó. Majdnem az összes víz a cserépbe kerül. Ha így öntözünk, szinte biztos, hogy megmarad a növény. Még szerencse, hogy ez nem marihuána!

Kezdőknek szokták ajánlani, hogy először próbáljuk úgy locsolni a növényt, hogy a fele víz menjen a cserép mellé, majd fokozatosan növeljük a melléöntött víz arányát. Pár hét gyakorlással könnyen 80-90 százalék fölé vihetjük a kiöntött rész arányát, és ezt már alaposan megsínyli az amúgy szárazságtűrő marihuána is. Ha úgy látjuk, hogy mégis túl sok víz jut a növénynek, akkor megpróbálhatjuk melegíteni is a cserepet, ez felgyorsítja a párolgást, és így sokkal hamarabb kiszárad a növény.

melleontoz

A szakszerű Beck-féle melléöntözés. Érdemes előbb más növényeken begyakorolnunk, mielőtt marihuánán kísérletezünk vele.

MEGVILÁGÍTÁS

A növények kiirtásához természetesen a teljes sötétség volna az ideális, de a mai világban ezt elég nehéz megvalósítani. A modern lakások tele vannak lámpákkal, a legtöbb működik is, ilyen körülmények közt óhatatlanul is mindig jut egy kis fény a növénynek. Egy, a növényre húzott vastag fekete zsák ugyanakkor sokat segíthet!

Ha nincs otthon fekete zsák, és mégsem szeretnénk az egész napot sötétben tölteni, cseréljük ki otthon az összes égőnket zöldre. A zöld fényt nem tudja hasznosítani a növény, csak mi láthatjuk.

Ha zöld villanykörték sincsenek otthon, még mindig építhetünk falat a növény és a lámpa közé. 10-15 centis vastagságú elég szokott lenni.

Ha esetleg tégla sincs otthon, és nem tudunk falat építeni, akkor se kell csüggednünk, próbáljuk meg marihuánánk a lámpák fölé helyezni, legalább ideiglenesen, amíg nem szerzünk téglát vagy zöld villanykörtéket vagy egy fekete zsákot.

SZÉN-DIOXID

A növények szén-dioxid nélkül nem tudnak sokáig életben maradni, így a CO2-megvonás is beválhat. Lakásunkban mi magunk vagyunk a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátók, így könnyű dolgunk van, csak ritkán szabad kifújnunk a levegőt. Erre az indiaiak már kitaláltak megfelelő jógagyakorlatokat.

Folytatjuk!

 


party-jelmezkellek-kalap-21735
Cső, Petya vagyok. Mi a pálya? Régen mindig marihuánát termesztettem. Akkor vettem még ezt az idétlen ruhát is. De mióta rendszeresen olvasom a Központi Újság kertészeti rovatát, kurvára nem termesztek marihuánát.

Bábilán!