Hogyan ne termesszünk marihuánát?

hogyannetermesszunkmarihuanat
Ismeretterjesztő sorozatot indítunk azok számára, akik nem szeretnének termeszteni marihuánát. Teljesen igazuk van, hiszen tilos. És veszélyes. Ám nem termeszteni mégsem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre gondolná az ember. Bárki kerülhet abba a szörnyű helyzetbe, hogy egyszer csak marihuána nő az otthonában. A következő hetekben sorra végigvesszük a veszélyeket, megnézzük miként tud nálunk kihajtani a növény, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak, és ha már kinőtt, hogyan tudunk ártani neki, hogy legalább lassabban nőjön.
A legelején le kell szögeznünk, hogy legfontosabb célunk, hogy eleve ne hagyjuk kinőni lakásunkban a növényt. Miután elérte a 10 centimétert már szinte elpusztíthatatlan.

1. rész: Gyökerezés megakadályozása

A mag útja a lakásba

A növény magja sokféleképpen bekerülhet a lakásba. Beeshet nyitott ablakon, bevihetjük cipőtalpon, eldobhatja egy véletlenül berepülő galamb, de akár ellenségeink is elhelyezhetik lakásunkban egy óvatlan pillanatban. A magban sajnos rengeteg tápanyagot raktároz a növény, ezért külön tápanyagforrásra eleinte nincs is külön szüksége, elég neki egy kis nedvesség és máris megduzzad a mag, és gyökeret ereszt. Viszont ha a kinövő friss gyökér nem talál magának földet, akkor pár nap után meghal a növény. Ám sajnos a legtöbb magyarországi lakás elég rossz állapotú, és a padló résein könnyen átnőhet a gyökér, és aztán már semmi sem állíthatja meg a talajig. Békéscsabán egyszer olyan is előfordult, hogy egy harmadik emeleti lakásból eresztett gyökeret egy növény egészen a talajig! Természetesen még nagyobb a baj, ha eleve egy földdel teli virágcserépbe esett a mag, ilyenkor jobb ha azonnal szakértőt hívunk.

Hogyan védekezhetünk?

Sose nyissuk ki az ablakot! Vagy ha tehetjük, falazzuk be! Viszonylag nehéz kibírni, pedig érdemes. Ezzel gyakorlatilag nulla százalékra csökkenthetjük a mag ablakon át történő bejutásának esélyét.

befalazottBefalazással védekeznek a marihuána magok ellen egy belvárosi polgári házban.

Tartsuk minél szárazabban lakásunk! 5 százaléknál kisebb relatív páratartalomnál a mag nem tudja magát megszívni vízzel, így megakadályozhatjuk, hogy megkezdje életciklusát. Vigyázat, óvatosan, lépésről-lépésre csökkentsük a páratartalmat, 4 százaléknál alacsonyabb relatív páratartalom már az emberi egészségre is káros lehet.

Használjunk savas beléptető rendszert! A mag sokszor cipőtalpakba szorulva jut be otthonunkba. Természetesen nem vizsgálhatjuk át minden vendégünk cipőjét, ám ez felesleges is, hiszen egy speciális savval pillanatok alatt elpusztíthatunk minden életet a cipőtalpakon.Akinek van rá pénze, annak javasoljuk az AcidPower B860-as beléptetőt, ami tökéletes védelmet biztosít. De a szegények számára is létezik olcsó megoldás, egy legalább 10 centi mély savas árok majdnem ugyanolyan hatásos.

fertotlenit
AcidPower B860

 

sterilizalo2
És nagy testvére, a AcidPower B870

Rendszeresen, lehetőleg naponta csírátlaníttassuk lakásunk szakemberrel!

csiratlanitasovodaban copy
Péter, csírátlanító szakember, épp egy óvodában végzi munkáját, telefonszáma 0690885323

Jövő héten egyrészt a ma tanultakat kikérdezzük, másrészt utánajárunk, hogy mit tehetünk, ha mégsem tanultuk volna meg az első leckét.