Elromlott a gép, ami lekapcsolná az áramot az utolsó ember után

kikapcs

Kevesen tudják, de valóban létezik egy gép Magyarországon, amivel áramtalanítani lehet az országot. Pedig a hvg az egyik héten egész fotósorozatot közölt a szerkezetről, illetve a hozzáférési pontokról.

Természetesen valószínűleg soha sem kell majd használni, de NATO tagságunkból kifolyólag kötelezően fel kellett egy ilyennel szerelkeznünk. Mint mondják, biztonságpolitikai szempontból fontos, hogy egy üres ország se maradjon áram alatt, és bármelyik ország bármikor kiürülhet.

A gép megfelelő állapotában automatikusan működik. Magától érzékeli, hogy már nincs ember az országban, és lekapcsolja az áramot. Persze mindezt teljesen észrevétlenül. Talán ezért nem is tudnak róla sokan, hogy létezik.

De most sajnos elromlott. Beleszorult keresztben egy betondarab. A betondarab elvágott egy kábelt, és komoly zavarokat okozott a gép működésében. A kikapcsológép monitora hétfő óta azt mutatja, hogy nincs senki az országban. Ezért már le is akarta kapcsolni az áramot a határon, szerencsére még időben sikerült átállítani kézi vezérlésre.

gep

Elromlott a gép, ami lekapcsolja az áramot, amikor az utolsó ember is elhagyja az országot. Beleszorult ez a betondarab.

Ezért a Belügyminisztérium most arra kéri a lakosságot, hogy utolsóként senki se hagyja el az országot! Illetve ha mégis kénytelen most utolsóként utazni, akkor tegye ezt a térképen megjelölt 5 határállomáson, ahol kézi vezérlésű áramtalanító pontok is vannak, és használja azokat. Itt kérje a határőrök segítségét, akik eligazítják a gép szakszerű kapcsolatosan!

hozzáférésipontokDélen és északon nincs sok kézi áramtalanító. Utolsóként érdemes keleti vagy pedig nyugati irányban elhagynunk az országot!

Sajnos a kézi vezérlésű áramtalanítók még és már nem működnek tökéletesen, közülük több szintén elromlott. Ha ezeken a helyeken utolsóként hagyják el az országot, dobják ki kővel a villanykörtéket!- hirdetik a Belügyminisztérium kihelyezett táblái az érintett határátkelőknél.

hatar34