Várólistaneppereken ütött rajta a rendőrség

gyerekkorhazkover

T. Sándor és M. Mihály olyan októberi CT-vizsgálatokat árult jó pénzért, amiket ők még 2007 márciusában lefoglaltak maguknak.

Álruhás rendőrök ütöttek rajta T. Sándoron és M. Mihályon tegnap délután a János kórházban, amint épp októberi CT-vizsgálati időpontokat próbáltak eladni. Az elkövetőket nem volt nehéz megtalálni, mert nyilvános fórumokon és a Vaterán is eladásra kínálták a vizsgálatok időpontjait, amiket ők még 2007-ben foglaltak le maguknak.

vatera

A vizsgálat kiderítette, hogy a bűnözők már évek óta értékesítenek időpontokat különböző magyar kórházakban mindenféle vizsgálatra és komolyabb orvosi beavatkozásra. Az elkövetőknél tartott házkutatás során többszáz előjegyzést foglalt le a rendőrség.

Hosszú idő után egyébként ha lassan is, de rövidülni kezdtek a magyar kórházakban a várólisták. Belgyógyászati műtétekre már csak átlagosan 87 évet kell várniuk a betegeknek, és a szülések várakozási ideje is 14 év alá csökkent. Szakértők ugyanakkor figyelmeztettek, a túl rövid várólisták komoly anyagi megterhelést jelenthetnek az országnak, várólisták nélkül pedig azonnal összeomlana a nyugdíjkassza. További nagy előnye a hosszú várólistáknak, hogy így szinte alig kell költeni gyermekgyógyászatra, hiszen a betegek többsége felnő, mire igénybe tudná venni a szolgáltatást.

gyerekgyogyaszaz

Gyermekgyógyászat, Békéscsaba

Érdekesség, hogy jövő évtől a versenyszférában is megjelennek a várólistás vásárlási lehetőségek, első lépésként a fodrászatoknál és a Nemzeti Dohányboltokban vezetik be kötelezően a minimum kéthetes várakozást.

Frissítés.

A lefoglalt előjegyzési időpontokat a rendőrségre szállító rendőrautó útközben eltűnt. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz.