Várólista neppereken ütött rajta a rendőrség

gyerekkorhazkover

T. Sándor és M. Mihály olyan októberi CT vizsgálatokat árult jó pénzért, amiket ők még 2007 márciusában lefoglaltak maguknak.

Álruhás rendőrök ütöttek rajta T. Sándoron és M. Mihályon tegnap délután a János kórházban, amint épp októberi CT vizsgálat időpontokat próbáltak eladni. Az elkövetőket nem volt nehéz megtalálni, mert nyilvános fórumokon és a  Vaterán is eladásra kínálták a vizsgálatok időpontjait, amiket ők még 2007-ben foglaltak le maguknak.

vatera

A vizsgálat kiderítette, hogy a bűnözők már évek óta értékesítenek időpontokat különböző magyar kórházakban mindenféle vizsgálatra és komolyabb orvosi beavatkozásra. Az elkövetőknél tartott házkutatás során többszáz előjegyzést foglalt le a rendőrség.

Hosszú idő után egyébként ha lassan is, de rövidülni kezdtek a magyar kórházakban a várólisták. Belgyógyászati műtétekre már csak átlagosan 87 évet kell várniuk a betegeknek, és a szülések várakozási ideje is 14 év alá csökkent. Szakértők ugyanakkor figyelmeztettek, a túl rövid várólisták komoly anyagi megterhelést jelenthetnek az országnak, várólisták nélkül pedig azonnal összeomlana a nyugdíjkassza. További nagy előnye a hosszú várólistáknak, hogy így szinte alig kell költeni gyermekgyógyászatra, hiszen a betegek többsége felnő, mire igénybe tudná venni a szolgáltatást.

gyerekgyogyaszaz

Gyermekgyógyászat, Békéscsaba

Érdekesség, hogy jövő évtől a versenyszférában is megjelennek a várólistás vásárlási lehetőségek, első lépésként a fodrászatoknál és a Nemzeti Dohányboltokban vezetik be kötelezően a minimum két hetes várakozást.

Frissítés.

A lefoglalt előjegyzési időpontokat a rendőrségre szállító rendőrautó útközben eltűnt. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz.