Parlagfüvet termesztett lakásán a növényjogi aktivista

eloallitas

Legalább 40 növényt, a termesztéshez szükséges eszközöket, valamint több kiló szárított parlagfüvet foglalt le a rendőrség egy szegedi albérleti lakásban mára virradóra.

A gyanúsított, N. István, több radikális növényvédő szervezet tagja, a Mentsük Meg A Parlagfüvet Egyesület alapítója, a Mindent Mentsünk Meg Alapítvány kurátora. Korábban egy elhíresült akciójával vonta magára a figyelmet, mikor is az Aradi téren füvet nyíró közmunkások, illetve persze a gépük elé vetette magát. Azzal az akcióval a növények parlamenti képviseletéért kívánt harcolni, a mostanival viszont, mint elmondta, a parlagfüvet akarta megmenteni.

parlagfű10
Szemét geci!

A szisztematikus irtás, a biodízel, az inflációs hatások, a világgazdasági válság, a megvezetett civilek, és az évek óta tartó lejárató kampány miatt az egykor még rettegett gyomot mára a kipusztulás réme fenyegeti, a törvényi szabályozás azonban a mai napig a régi maradt, s a lakosságot a jog a növény elpusztítására kötelezi, termesztésért akár 5 évet is lehet adni, vagy kapni.

fish_eye_013_3000x2250_0
A kipusztulás réme. Halott példány.

N. István más lapoknak elmondta:

“Most lehet kivégeznek, pedig nem akartam én semmi rosszat, de meg kell állítanunk a parlagfű-holokausztot, nem nézhettem tovább, hogy teljesen kiirtják ezt az aranyos kis növényt, pedig annyi szeretet képes adni, áhh, úgysem értenétek, a parlagfű is ember!”

Nagy I. lakása az ügyhöz mérten komoly technikai berendezéssel volt felszerelve, a termesztéshez 400 W-os nátriumgőz lámpát, s boltban kapható növénytermesztő szekrényt használt.

Fot.05_skafander_wysokosciwy_Posta
Parlagfű-ellenes védőöltözet a XVI. századból.
40 parlagfűvel kevesebb, most egy kicsit megint hátradőlhetünk.

-dőlt hátra Nagy Istvánné kormányszóvivő a sajtótájékoztatón.

Megígérjük, hogy ha ránk szavaznak, akkor 5 éven belül nem lesz se lándzsás útifű, se kúszóboglárka.

Elégedettnek tűnő parlagfűirtáspárti aktivista.