Vakvezető kutyákat égettek a nemzeti ünnepen Észak-Koreában

nukl
2013 november 8.-án a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság az Elfogyott Az Utolsó Rizsszem Diadalának 12. évfordulóját ünnepelte ragyogó pompa és sok ezer tank közepette. A teljes lakosságnak kötelező részt vennie az ünnepségeken, így idén körülbelül 1-23 millióan lehettek ott, pontosabb számot az ország népességéről sajnos nem tudunk.

Önfeledt mulatozás.
Az elnök várva várt bejelentése szerint sikerült az előírt terveket túlteljesíteni, immáron 12 éve senki nem evett az országban semmit, és a gazdaság, mint olyan gyakorlatilag megszűnt.  A tömeg éljenzése közepette megfogalmazták a következő 100 éves tervet is, miszerint

a népi demokratikus ideológia végső célja az amerikai imperializmus elleni harcon kívül nem lehet más, mint a lakosságot egy apró, kiterjedés nélküli fekete ponttá tömöríteni össze.

Az Igazságos Vezér hitet tett az ország anyagi forrásainak 80-90%-át lekötő atomfegyverkezési stratégia folytatása mellett. Mivel Észak-Koreában az ipari termelés, a mezőgazdaság és a kereskedelem szünetel, ezért az országnak nincs más lehetősége, mint hogy segélyeket követeljen a nukleáris fegyverkezés alkalmankénti időszakos leállításáért cserébe.

Észak-koreai atomerőmű, hátulról.
A beszédek idén különösen a vakvezető kutyákat ostorozták, az állam ugyanis őket hibáztatja az országot sújtó aszály és az ország nukleáris programjának lelassulása miatt.

Ha választanom kell népem és kutyái közt, én a népem választom.

- hangoztatta a Magasságos Császárkirály. Az elvadult ebek ténylegesen komoly gondokat okoznak az országban, támadnak, verődnek, fosztogatnák. Mint ismeretes 1982-ben a Mennyei Uralkodó megvakíttatott mindenkit, akinek mássalhangzóval kezdődött a neve, a kutyákat ingyen adta az állam, de mostanra az állatok nagy része megszökött és szabadon kószál a városok utcáin.

Még csak kószál, de bármikor verődhet.
A Dogs for Dogs érdekvédelmi szervezet szerint a rendezvényről hazafelé tartó, felheccelt tömeg több helyen is vakvezető ebeket támadott meg, sőt olyan esetről is tudnak ahol terekre összehordott állatokat gyújtottak fel. Ezt az észak-koreai kormány kezdetben kategorikusan tagadta, napokkal később pedig azt állította, hogy nem tagadta és az állami tévécsatorna képeket is mutatott az égetésekről. A felvételeken az is kivehető, hogy ahol kutyát égetnek, ott elered az eső és mintha a nukleáris program is gyorsulna egy kicsit.