Budapest-szerű bolygót fedeztek fel

bpbolygofeat

Budapestre roppantul hasonlító, hozzávetőlegesen 60 km átmérőjű bolygót filmezett le az amerikai Voyager 21-es űrszonda.

A Voyager 21-es 8 éve tért le a pályájáról ismeretlen irányba egy műszaki probléma miatt. Azóta nem tudjuk pontosan, merre tartózkodik, de videó felvételeket folyamatosan továbbít a Földre. Többnyire feketeséget, és a Pokemon első 40 részét szokta, de alkalmanként sötétszürkét is közöl.

A múlt heti felvételek azonban roppant érdekesek lettek. A 37. és a 38. Pokemon rész közti videón ugyanis egy Budapestre kísértetiesen hasonló bolygó szerepel.

A bolygónak van atmoszférája, van rajta egy folyó, valami Westend-szerűség, és a nyugati része gazdagabbnak tűnik. A kutatók közül sokan elképzelhetőnek tartják, hogy akár értelmes életet is találhatunk rajta. Eddig legalábbis mindegyiken találtunk, ahol voltak körutak.

A gond csak az, hogy egyelőre nem tudunk odamenni, hisz a felvételek ellenére nem tudjuk pontosan, merre is van ez a bolygó. De mint kölyökkutya a hentesboltban, a NASA-nál mindenre nyitottak, már el is kezdték úgy elrontani a Voyager 22-est, hogy nagyjából ugyanúgy tévedjen el, mint elődje. További négy űrszondát pedig teljesen random irányba elindítottak.