2 milliárd magas kínait találtak a föld alatt

kinafeat

Bebizonyosodott, amit mindig is sejtettünk: milliárdok élnek Kínában a föld alatt. Már eddig is sok cikk vetette fel, hogy meg kellene keresni a magas kínaiakat valahol, hiszen az nem lehetséges, hogy szinte csak alacsonyak vannak köztük, bizonyára ők máshol élnek, mint az alacsonyak. Másrészt középkori dokumentumok és hihetőnek tűnő legendák is említették a magasakat, sőt olyan elterjedt szólások árulkodnak létezésükről, mint a Bújjon el nálad a magas kínai! Az Antarktiszra és a Holdra küldött expedíciók ugyanakkor nem tudtak eredményeket felmutatni, egyetlen magas kínait sem találtak ezeken a helyeken.

fam4
Magas kínaiak alacsony kínaiakkal barátkoznak. 8. századi nádfestmény, Kína, Hienho tartomány

Így hatalmas szenzációként robban a hír, hogy kínai (hagyományos, alacsony kínai) munkások egy szénbánya feltárása közben megtalálták a magasak földalatti városait Hien-Poan tartomány délkeleti részén. A másnap leküldött hadsereg több tízmilliós városra bukkant a föld alatt, amelyekben csak 175 centinél magasabb kínaiak éltek. Az ott élők megszámlálása után kiderült, újabb 2 milliárddal nőtt a Föld népessége.

kina1 copy
A földalatti Kína vakondtávlatból

A városok egyébként meglepően hasonlítanak a felszíni kínai településekre, ugyanúgy szinte csak 100 forintos boltok vannak, de feltűnően sok a szolárium és a kosárlabda pálya.

A föld alatti településeket még Mao Ce-Tung építtette. Nagyon hiú volt, és nem bírta elviselni, ha bármelyik alattvalója is magasabb nála, ezért őket leköltöztette a föld alá. Miután elkészültek a városok, a lejáratokat befalazták, betemették, minden dokumentumot megsemmisítettek, az építőmunkásokat megölték, így 2 évvel később már senki sem emlékezett rá, hogy mi történt, és arra sem, hogy egyáltalán léteztek valaha a magas kínaiak is.

magaskinai
Alacsony kínaiak magas kínaival barátkoznak. 21. századi fotó

 A 2 milliárd magas kínai nagy része azt tervezi, hogy a felszínen folytatja tovább az életét, Európa már felkészült 400 millió kínai vendégmunkás befogadására, továbbá Amerika is jelezte, hogy 70 ezer kosárlabdázót befogadna. Az így felszabaduló földalatti épületekbe Nyugat-Európa depressziósabb lakosait tervezik beköltöztetni.