Emeletes-Magyarország lehet a megoldás

emeletesmagyarofeat

Egy háromemeletes Magyarország jelenthetné a végső megoldást a Trianon okozta problémákra – állítják kutatók. A történészek, szociológusok és tájépítők által közösen kidolgozott javaslat egyelőre az egyetlen alternatíva, amely háborúk nélkül állítaná helyre hazánk eredeti méretét. Sőt, még némileg nőne is az ország területe. A tanulmány rámutat az eddigi revizionista koncepciók alapvető hibájára, miszerint eddig mindig horizontális irányba képzelték el a terjeszkedést, a nyilvánvaló vertikális helyett. Az ötletet az emeletes házak koncepciója adta, ezek mintájára képzeli el a javaslat az Emeletes-Magyarországot.

Emeletes házat először II. Amenhotep fáraó építtetett az egyiptomi emeletes sírok mintájára. Az emeletes sírokhoz valószínűleg az emeletes barlangok adhatták az ötletet.

 

emo_grafika

A földszinten lenne a megmaradt területünk, efölött az első szinten Erdély, a másodikon a Felvidék és egy kevés Erdély, a harmadikon pedig a Szerbiához, Horvátországhoz és Ausztriához csatolt részek. A harmadikon marad még némi szabad terület, ha egyszer majd haza akarnánk hozni Londont vagy Etelközt. Vagy Trianont.

Az első fázisban mindenesetre ezt az üresen maradt részt felsóznák. A Felső Határsivárságnak nevezett területen a kereskedelmi tevékenységet szigorúan korlátoznák, kezdetben sóra, később sóra és ördögszekérre.

A láthatatlan oszlopok által tartott országsíkok nagyjából 5 kilométerre lennének egymástól, így Emeletes-Magyarország 15 623 méteres tengerszint feletti magasságával a Föld legmagasabb országa lehetne. A szintek közt lépcső vezetne fel, mert a számtalan lift megépítése iszonyatosan megdrágítaná az építkezést. Egyetlen komolyabb probléma – leszámítva, hogy a második és a harmadik emeleten nincs oxigén –, hogy a legtöbb szintre természetesen nem süt be a nap, de a LED-technológiával vegyes rezsicsökkentés vagy az öngyilkosság megoldást kínálhat erre a problémára is.

Geokatonai szempontból is előnyös lehet a több emelet, hiszen –ismerve a román haderő gyengéit 15 kilométeren – a magasabb szintekről viszonylag könnyen lehet oldalirányba is terjeszkedni, ha majd egyszer megér egy misét.

Az eddig legmagasabban járt román, Glavinej Vlasescu, 12 420 méter magasra jutott fel, még 1981-ben. Két évvel később, koncepciós perek sorozata után, farkasok ették meg a börtönben.

A tervezett építmény egyébként még több emeletet is elbír, így igény szerint a későbbiekben bővíthető további szintekkel. Én stadionokat álmodnék a negyedikre, és egy mennyországot az ötödikre, meg a pincébe is jó lenne egy pokol, de egyelőre drukkoljunk, hogy ez a három emelet megvalósuljon, már ez is szép teljesítmény lenne egy ilyen kis országtól!

mennyes4