A kormány legalizálja a korrupciót

Corruption

Külön TEÁOR számot kap a politikai korrupció, így egyszerűbb lesz a számlák kiállítása lopás esetén.

A jövőben nem kell vacakolni a közbeszerzési kiírásokkal, eltűnnek a nokiás dobozok, sőt offshore cégek alapításával sem kell vesződniük a választópolgárok bizalmából parlamentbe jutott képviselőknek. A benyújtott törvénymódosító indítvány bezár minden kiskaput, legalizálja az állami korrupció minden lehetséges formáját.

Miután az online pénztárgépek és az EKÁER bevezetésével visszaszorult az áfacsalás, sem a lakosság, sem a vállalatok nem tudnak többet lopni. Egyetlen feladat maradt: a politikai korrupció ellehetetlenítése. Az új szabályozás szerint ha egy politikust lefizetnek, vagy pénzt akar ellopni az államtól, akkor csak ki kell nyitni a számlatömböt és az összeg elé az új TEÁOR számot kell feltüntetni. Az adóhivatal ellenőrizni fogja a korrupciós számlákat kiállító politikusokat, a többiek ellen pedig szigorú, mindenre kiterjedő vagyonosodási vizsgálat indul.

Az ellenzéki pártok nem értenek egyet a javaslattal. Legtöbben attól tartanak, hogy elvenné a politikusi szakma egyetlen izgalmát, ha megszűnne a csúszópénz átvételekor jelentkező bizsergető érzés és csak egy számlát kell kitölteni a lopáshoz. A demokratikus ellenzék arra is felhívta a figyelmet, hogy rengeteg hazai kis- és közepes vállalkozás, továbbá tucatnyi családi cég és ügyvédi iroda mehet tönkre, amelyek arra szakosodtak, hogy adóparadicsomokba jegyezzenek be offshore cégeket.

A Kétfarkú Kutya Párt ebben a kérdésben is harmadik utas megoldást képvisel. Szerintük a korrupció demokratizálása a valódi megoldás. Ha mindenki egyenlő mértékben korrumpálható, senkit nem zavar majd a politikusok lefizethetősége. Mindehhez a korrupció minőségbiztosításának bevezetésére van szükség, hiszen ma hiába fizet le valakit az állampolgár, ha az nem teljesíti, amit ígért, sehova nem lehet fordulni a panasszal.