Elsüllyedt az A38 hajó!

a38feat

Ma reggel a vízrebocsátott rendezvényhajó Révkomáromból tartott volna hazafelé, amikor az egyik fenéklemez illesztése meglazult, a hajótestbe beáramló víz perceken belül elsüllyesztette azt.

 

A hajó január elején indult el a Petőfi híd Budai hídfőjétől felújításra. A hajógyárban, elindulása előtt mindent rendben találtak, a vízbe helyezéskor azonban hamar fellépett a probléma.

a38_2

Ez a hajó már elment.

 

Személyi sérülés nem történt, a legénység a süllyedés pillanatában időben kiugrált a hajóból.

 

A helyi erők minden erejükkel a mentésen voltak, de sajnos a gyors lefolyású baleset miatt ez teljesen lehetetlenné vált, így a városvezetés az elsüllyedt hajót vízalatti szórakozóhelyként kívánja tovább üzemeltetni. Komáromban egyébként nem ez az első vízalatti szórakozóhely, a hajógyár környékén egymást érik a búvárkocsmák.

 

Tudósítónk próbált a nyomára bukkanni ezeknek, de a part közelében a sűrű jegesedés miatt ez nem sikerült neki. Csak néhány jégbe fagyott feles poharat talált, ezek valószínűleg egy búvárfröccs kellékei lehettek a nyári szezonban. Megkérdeztünk néhány helyi lakost is, hogy milyen a megítélése ezeknek a helyeknek. Néhányan ugyan panaszkodtak az elázott, hazafelé kacsázó járással közlekedő fiatalokra, de a zajproblémát és a szórakozóhelyek körüli vizelés problémáját örökre megoldották.

a38_3

Kedd este is zajlik az élet a közeli nívós búvárkocsmában.

Örömmel fogadják hát az új kultúrkomplexumot is, bár az A38 búvárhajó megnyitására azért még sajnos várni kell tavaszig.

 

A hajó honlapján már olvasható a hír, illetve az elmaradó koncertekről is a főoldalon tájékoztatják a közönséget.

a38Az A38 web oldala. Pár hónapig még szórólapokon is hirdetik, hogy mi marad el.