Csődbe ment az első magyar házhozszállítós All you can eat! étterem

graffeat

Ígéretes vállalkozásnak indult, mégis hamar csődbe ment az első budapesti All You Can Eat! étterem, ami házhozszállítást is vállalt. A tavaly indult startup vállalkozástól átlagos áron, 5500 forintért lehetett rendelni ételt az ország egész területére. A rendelés természetesen egy személyre szólt, csak a vevő ehetett a kiszállított ételekből, de ő persze annyit, amennyit akart. A maradékot utána visszaszállították. Természetesen majdnem minden érintetlenül megmaradt, és újra ki lehetett szállítani. Egy darabig jól is ment a bolt.

A rendszer csődjét az okozta, hogy képtelenség volt ellenőrizni, hogy ki is eszi meg valójában az ételt. A vevők csalni kezdtek, egyre többször fordult elő, hogy mások is ettek a megrendelt ételekből. Így alig maradt valami, amit visszavihettek, elkezdtek nőni a veszteségek.

Próbálkoztak azzal is, hogy kamerákat szerelnek az ételes dobozokra, hogy azokkal figyeljék, ki is eszik valójában az ételekből. És ha illetéktelen személy nyúlt valamelyik falathoz, akkor megpróbáltak rászólni telefonon. Ha nem vette fel a telefont, akkor pedig megrázta őt a doboz árammal.

Sajnos ezek a módszerek nagyon drágák voltak, a telefon- és áramszámlák az egekbe szöktek. Ráadásul sok kamerát el is loptak, így egyre csak nőttek a veszteségek, ezért be is kellett zárniuk a boltot. De a vállalkozástól még ez se vette el a kedvük, a maradék pénzükkel beszállnak a kormány által, a közmunkás-életpályamodell  részeként épített, kézi CD-gyártó üzem projektbe.