Külföldön is csak nemzeti dohányboltokban vásárolhatunk majd cigarettát

kulfoldidohanyboltfeat

 

Szigorodik a szabályozás, februártól már nemcsak itthon, hanem külföldön is csak nemzeti dohányboltokban vásárolhatunk majd dohányárut, amiket stílusosan külföldi dohányboltoknak fognak nevezni. Vagy külföldi nemzeti dohányboltoknak.

Összesen hat helyen nyílik külföldi nemzeti dohánybolt. A városok kijelölésénél a szakértők figyelembe vették, hogy mennyi magyar dolgozik az adott városban, illetve azt is, hogy mi volt ősi magyar törzsterület. És természetesen a határon túli magyarokra is gondoltak. Így esett a választás Londonra, New Yorkra, Sydneyre, Székelyudvarhelyre, egy Volga menti halászfalura és az ősi Ninive romjaira.

vilagterkep-domborzati copy

Külföldi dohányboltok a nagyvilágban. Japánból és Afrikából sokat kell majd utazni.

Azért is szerencsés, hogy Székelyudvarhelyen is nyílik majd egy bolt, mert mostantól azok a határon túli magyarok is, akik felvették a magyar állampolgárságot, csak ilyen helyeken vásárolhatnak majd cigit. A székelyudvarhelyi boltnyitást egyértelműen az indokolja, hogy érthető módon a kormány nem vállalta fel így a választások előtt pár hónappal, hogy a szlovákiai vagy a vajdasági honfitársainknak sokat kelljen utazniuk.

 ninive

Az ősi magyar sumér Ninivében jó lesz dohányzó magyarnak lenni!

A kormány szerint a külföldi nemzeti dohányboltokra mindenképpen szükség van, annyira elmaradtak az adóbevételek a várttól. És a Horváth András is még sokba kerülhet.

Ugyanakkor ezzel is szeretnék jelezni, hogy törődnek a külföldön dolgozó magyarok egészségével. Másik fontos szempont gyermekeink védelme.

“Különösen fontos, hogy megnehezítsük a cigarettához jutását azoknak, akik gyerekmunkásként kénytelenek külföldön dolgozni”

- áll a minisztérium közleményében.

Viszont cáfolták, hogy azért nyílik ilyen feltűnően kevés külföldi dohánybolt, mert ott kevés barátjuk van.

halaszfalu
Az egyik szerencsés Dnyesztropoljszk, ez a szeretre méltó ősi magyar halászfalu. Szombatonként Kárpátia is szokott lenni.

A körültekintően elhelyezett dohányboltok szakértők szerint javíthatnak az ország demográfiai helyzetén is, hiszen akár tömegesen is hazaköltözésre késztethetik a kinn dolgozó magyarokat. Ezt persze leginkább az segítené, ha végre megvalósulna a kormány régóta hangoztatott ígérete, hogy jelentősen csökkentik a külföldi béreket.