Borkapárnán közmunkások toltak egy hókotrót

hokotro

Amerikai térképészek jelentették hírportálunknak, hogy Borkapárna községében 100 közmunkás tolt egy lapátnak álcázott hókotrót.

Kérdeztük a polgármestert, megerősíti-e az információt.

 Tapasztalataim szerint, amit az elmúlt évek is bizonyítanak, településünkön minden évben esett a hó. Az előző ellenzéki polgármester nem vett róla tudomást, ezért úgy gondoltuk a bizottságban, ideje felkészülni a téli időjárásra. A közmunkások megélhetése érdekében, feladatokkal való ellátása megkönnyíti a katasztrófavédelem kiadásait. Dolgozóink szorgalmát jellemzi, hogy egész nyáron gyakorolták és elsajátították a szakmai alapokat. Rájöttek, hogy lejtőnek könnyebb tolni, mint felfelé. Boldogan fogadták, mert a kézi erővel történő mozgatás által termelt test hőmérsékletével fűthetik lakásaikat.

Megkerestük a gazdasági vezetőt, hogy milyen forrásból fedezték a hókotró költségeit.

Segélyszervezetektől kapott legóból rakták össze az óvodások, tehát uniós forrásból nyerték a támogatást. Ennek birtokában a tolólapot duplán megerősítették és alkalmas lett verbális kommunikációra.

A közmunkások elmondták, hogy minden erejükkel támogatják az elképzelést, mert az elmúlt nyolc év alatt ez a legnagyobb fejlesztés községükben, különben sem lehet télen hagymát vetni. Azt tanácsolták a vezető politikusok, hogy ha elakad a jármű, üljenek át egy másik hókotróba. Azt viszont nem értik, hogy ki kinek küldje az SMS-t, hiszen többen még egy hópelyhet sem tudnak lerajzolni, nemhogy a nevüket leírni.

Az amerikai kémelhárító szervezetek figyelmeztettek, hogy nemzetbiztonsági okokból figyelemmel kísérik az eljárást, ha szükséges, nyilvánosan lehallgatják a telefonokat.

munkatársunktól