Az IMF elsüllyesztené Afrikát

afrikafeat
Az IMF éves közgyűlésén új, nagyszabású tervet jelentettek be, ami globális problémák sokaságát oldaná meg pillanatok alatt. Az IMF ugyanis az óceán alá süllyesztené Afrikát.
Afrika elsüllyesztésére egyébként már korábban is voltak tervek, de ezek eddig csak álomnak tűntek kivitelezhetetlenségük és a hatalmas költségek miatt. Ám a mostani eljárás már jóval költséghatékonyabb, úgy hogy végre pontot tehet a világ az Afrika-probléma végére.
Szinte felsorolni is nehéz, hogy mennyivel volna szebb a világ Afrika nélkül. Visszaszorulna az AIDS, a járványok. Jelentősen csökkenne a szegénység. Kihalna rengeteg visszataszító állatfaj. Véget érne rengeteg háború. És legalább 20 évvel elodázhatnánk a túlnépesedés problémáját a Földön.
A terv szerint, az első fázisban megnövelnék Afrika területét, majd 180 fokkal elforgatnák, és utána süllyesztenék az óceán fenekére. Így a legolcsóbb. Hogy mi laikusok is jobban megérthessük, hogyan zajlik mindez, az IMF egy szemléltető ábrát is közzétett:

afrikaterv3

Sokan még ma is úgy gondolják, hogy szükség van Afrikára, ezért az IMF felvilágosító kampányba kezdett. Ilyen, és ehhez hasonló prospektusok segítségével próbálja felnyitni az emberek szemét. A kampány költséges, de bizonyára megéri, Afrika megszüntetésén jóval többet fogunk keresni a jövőben.

imfafrika

Az ellenzők legfőbb érve, hogy ha nem lesz Afrika, akkor nem tudja majd hová vinni Amerika és Európa a szemetét. Ám erre is lehet megoldás, jelentések szerint, bíztató tárgyalások folynak már Ázsiával ez ügyben.