Lovat hittek migránsnak Baranyában

kovagoszolos

Illegális bevándorlónak néztek egy lovat a Baranya megyei Kővágószőlősön.

Hatalmas riadalmat keltett a kis faluban, mikor elterjedt a hír: illegális bevándorlók özönlötték el a települést. A polgármesteri hivatalba több száz telefonhívás és fax érkezett a délelőtt folyamán, a rémült lakosok a katonaság bevetését kérték. A telefonálók bevándorló hordákról, megerőszakolt gyermekekről, előlük elvett munkáról beszéltek, és többen Soros Györgyöt is látták a faluban. Egyesek kénszagot véltek felfedezni a levegőben, és állítólag valaki letaposta a kukoricát is.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a katonaság nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy megtalálják a migránsokat. Kimentek az SMS-ek is.

sms

De már késő volt. Mire a katonaság megérkezett, hárman már öngyilkosok lettek a faluban.

A helyzet komolyságára való tekintettel a kora délutáni órákban megkezdték a lakosság szervezett kitelepítését. Délután 5-re sikerült is mindenkinek elhagynia a falut, amit vesztegzár alá vontak, önkéntesek pedig kerítést kezdtek építeni köré.

A magyar kormány megkezdte a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal egy atombomba esetleges ledobásáról. A közös álláspont szerint, bár könnyen elképzelhető, hogy a bomba bevetése a III. világháború kitöréséhez vezetne, mégis érdemes megfontolni a lehetőséget. Oroszország Magyarországra irányította az atomtölteteit, Kína egyelőre nem reagált.

Estére azonban megnyugodtak a kedélyek, miután a NASA műholdfelvételeinek segítségével kiderítették, akit illegális bevándorlónak hittek, az valójában csak egy ló volt, akinek a fejére hullott egy fekete textildarab egy ruhaszárító kötélről.

22289655_393924747693148_5300191803016849362_o

A lakosokat azonban már nem lehetett megnyugtatni, egyértelművé vált, hogy életük ezen a helyen már soha többé nem térhet vissza a normális kerékvágásba, ezért nem akartak visszaköltözni házaikba. Így őket ideiglenesen Ócsán helyezik el.