1848-ban végezték ki az aradi vértanúkat

Átírják a történelmet, egy évvel korábban lesz 1849.

Megváltoztatja a magyar történelmet a Csepelen felavatott emléktábla. Mint ismeretes, Németh Szilárd múlt héten avatott fel egy emlékművet, amelyen tévedésből 1848-ra tették az aradi vértanúk halálát. Szakértők megállapították, hogy mivel a kihelyezett emléktábla nagyon drága volt, hozzávetőlegesen 71 milliárd forintba került, így sokat spórolhat az ország azon, ha nem az emléktáblát cserélik le, hanem magát a történelmet változtatják meg.

74KsgTfAjM1OJEC4s

A kijavított történelemkönyvek az új évszámokkal jövő héttől már kaphatók a nagyobb könyvesboltokban. Természetesen a vonatkozó utcanévtáblákat is lecserélik, így lesz például az Aradi vértanúk útjából 1848-as aradi vértanúk útja.

utcatábla

A döntés teljes mértékben racionális, a magyar állampolgárok fejenként 4500 forintot spórolhatnak vele.

Nem ismeretlen Magyarországon, hogy a történelmi események évszámait a száraz és bizonytalan tények helyett a realitáshoz igazítják. A honfoglalás ezeréves évfordulóját is a központi akarat tette 896-ra, nagyon helyesen. Így minden fejlesztés elkészülhetett az ünnepre.

A jövőbeli hasonló problémák elkerülése végett mostantól intervallumokban adjuk meg a történelmi eseményeket, például az 1956-os forradalom időpontja mostantól 1950-1960 lesz.

korrigálva