Lélegeztetőgépekké alakítják a stadionokat

LTV 1150 pediatric patient

Az ellenzék szerint csupán kampányfogás az egész, a kormány számára viszont a gyermekeink egészsége a legfontosabb.

A kormány hétfőn nyújtja be azt a törvénytervezetet, amelyben kezdeményezik, hogy a stadionokat lélegeztetőgépekké alakítsák, az egyéb sportlétesítményekből – valamint a Pasa parkból – pedig a hajléktalanok számára készülne polifoam és napi háromszori meleg étel.

A Nemzeti Lélegeztetőgépesítési Program (NemLéP) keretében először is számba veszik a magyarországi stadionokat, amelyeknek pontos számáról eltérő információk vannak, mivel több stadiont az eredeti tervekkel ellentétben véletlenül húztak fel, vagy civil szervezetek építették a saját pénzükből, ám ezek sem kerülhetik el a lélegeztetőgéppé alakítást. Mint Kovács Zoltán kormányszóvivő lapunknak megerősítette, a NemLéP keretében a lélegeztetőgéppé alakítást szimbolikus jellege miatt a felcsúti Pancho Arénánál fogják kezdeni, ahol maga Orbán Viktor fogja végrehajtani a stadion és a nemzeti színű szalag ünnepélyes felrobbantását.

LTV 1150 pediatric patient

Bár a törvény szövege még nem ismert, az ellenzék a kiszivárgott információk alapján máris nemtetszésének adott hangot, a Demokratikus Koalíció több tagja pedig már hozzá is láncolta magát a Groupama Aréna vénaszkenneréhez. „A magyar sport, a magyar foci jövőjét veszi el így a kormány. Ezt egyszerűen nem hagyhatjuk, ezért készek vagyunk a legvégsőkig elmenni!” – mondta el Gyurcsány Ferenc, egészen az Üllői útig elmenve.

Az LMP a NemLéP-pel kapcsolatos hírekre reagálva közleményében így ír: „Az ország jelenlegi gazdasági állapota nem teszi lehetővé, hogy olyan presztízsberuházásokat támogassunk, mint a lélegeztetőgépek, ennél sokkal fontosabb lenne a meglévő sportlétesítmények megfelelő működtetése, és újabbak építése. És mi ez a megalománia a Pasa parkkal, meg a hajléktalanokkal? Jól látható, hogy a kormány már megint a rászorultakon, a betegeken és az alacsony keresetűeken akar segíteni, ahogy mindig. De ezt a zsidó viccet már hallottuk, kedves Orbán Viktor, tessék mást kitalálni!”

A Jobbik egyelőre nem reagált a hírekre, mert valószínűleg nem értik. Szerettük volna a NemLéP-ről megkérdezni az MSZP-t is, de azóta sajnos megszűntek.