Toitoi bikeok váltják fel a beerbikeokat

toitoibike

Tarlós István átadta az 500. ToiToi bringát a fővárosnak.

– A Mol BuBi hálózat bővítése igazi sikertörténet, újabb bizonyítéka a magyar kreativitásnak – nyilatkozta a főpolgármester a Deák Ferenc téri ünnepélyes átadón. Az eszköz sikerét egyszerűsége adja: mivel a Budapestre látogató külföldiek nagy része folyamatosan erősen ittas vagy részeg állapotban mászkál éjszaka a belvárosban, szükség volt egy olyan tömegközlekedési eszközre, amelyen végre nem inni lehet, hanem vizelni. Így nem a köztereket rondítják össze a “bulituristák”, hanem szervezett keretek között egy mozgó jármű tartályába és közben még városnézésre is alkalmuk lehet.

toitoibike

Arra azonban a főváros sem számított, hogy a köznyelvben csak pisibiciklinek vagy húgyhintónak nevezett bringák ekkora sikert fognak aratni, legalábbis az első 100 eszköznél ez még kétséges volt. Nagy reklámereje volt a CNN utazó szakácsának videója, amelyben Anthony Bourdain 12 korsó poshadt Ászok és 3 Hubertus elfogyasztása után felült egy ToiToi bringára és tekerés közben „körbepisálta” Belső-Erzsébetvárost. A műsor adásba kerülése után érezhetően megugrott a vizeletturisták száma Budapesten, sőt még egy lánykérésre is sor került az egyik bringán.

A ToiToi bike előnye, hogy Budapest-kártyával is használható, és hamarosan érkezik belőle a mozgássérülteknek is szánt verzió a akadálymentesített dokkolóállomásokkal együtt.

– Az eszköz azonban, elődjéhez hasonlóan, továbbra is megőrzi forgalomakadályozó és -lassító funkcióját – zárta beszédét Óbuda volt polgármestere.