A Neuruki törzs befogad 4000 szír menekültet

uncontacted-tribe

Az Amazonas dzsungeleinek mélyén élő törzs úgy döntött, hogy ők is kiveszik a részüket a menekültválság megoldásából. A neurukik ugyanis bejelentették, hogy maximum 4000 szíriai menekültet hajlandók befogadni,  és őket el is tudják szállásolni a falu szélén épülő menekülttáborban. A szíreknek ujjlenyomatot sem kell majd adniuk.

A neuruki törzs a hatalmas dél-amerikai erdőségek közepén él, gyakorlatilag kőkori szinten. A vad dzsungel miatt teljesen elvágva a külvilágtól, ezidáig még sohasem találkoztak a civilizációval.
uncontacted-tribe

Neuruki apa családjával köszönt egy arrajáró repülőt

A neurukik asszonyai díszes ajándékokkal készülnek az új jövevények látogatására. Sok száz kagylóból készült pénisztokot készítenek, valamint több kiló vörös festéket is előállítanak a Gmuveve-fa terméséből, hogy ízlésesen kikenhessék majd a vendégeket.

Kobangoko törzsfőnök újságírói kérdésre cáfolta azt a pletykát, hogy nem is annyira emberiességi gesztusról van szó, hanem a szírek mobiltelefonjait szemelte ki magának a törzs. – Mindig szükségünk van tehetséges, harcedzett fiatalokra! -tette hozzá Kobangoko.

A neuruki ellenzék viszont ellenzi az idegenek befogadását, attól tartanak, hogy a bevándorlók elhozhatják a munkát.

at