6 Hely, Ahonnan Nem Látszik A Focivébé

focivebe

Ritkán foglalkozunk sporttal, de remélem, megértitek, hogy ha most az egyszer kivételt teszünk. Nem mehetünk el ugyanis szó nélkül a hétköznapjainkat megkeserítő probléma mellett, hogy szinte lehetetlen kikerülni a focivébé-közvetítéseket. Bárhová megyünk, mindenhol belefutunk. Néznünk kell, bármennyire is fáj. Ebben szeretnénk most segíteni. Ezért összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahonnan nem látszik a focivébé. Van egy csomó. És nem is mind halálos!

Peking

Beijing air pollutionA levegő szennyezettsége miatt Peking ideális hely lehet, ha nem szeretnénk látni a focivébé-közvetítéseket. Ezen a 19. században készült képen még látszanak az utak és a házak, ám a szmog mostanra olyan sűrű lett, hogy nemcsak kint, hanem a lakásokban sem látni semmit. A mára majdnem minden otthonban megtalálható tévék és a tereken rendszeresen felállított hatalmas kivetítők ellenére utoljára 24 éve tudtak sportközvetítést nézni a dinamikusan fejlődő nagyvárosban.


A Mariana-árok

mariannaarokAz Atlanti-óceán legmélyebb pontja szintén kellő védelmet biztosíthat számunkra a meccsnézés ellen. Vigyázzunk, hogy ne legyen nálunk se 10994 méternél nagyobb mélységet kibíró, vízálló okostelefon, se 10994 méternél hosszabb kábelű vízálló tévé!


A tlimpopocoi vulkán

vulkan

Az extrém kalandok kedvelői Tlimpopoco elveszett szigetén, a magma alá húzódva is átvészelhetik a következő heteket. A kép megtévesztő lehet, a vulkán széléről még látszanak a meccsek, be kell menni a vulkán közepébe, csak ott meg nehéz jó fotót csinálni. A fotón szereplő ezüstazbeszt (uránsav) védőöltözet viszont feltétlenül szükséges, enélkül – a magma ellenére – még mindig elég sok látszódna a meccsekből.


A nevadai atombomba kísérleti helyszínatombomba

Az elvégzett számtalan atomkísérlet miatt a körzetben már annyira összezavarodtak a részecskék, hogy képtelenek közvetíteni a televíziós hullámokat, és a mobilinternet jeleit. Valószínűleg ez az utolsó alkalom, hogy innen még nem látszik a focivébé, sajnos jövőre már itt is kiépítik a kábeles internetet.


A DLK-41-1000035/b fekete lyuk

black-hole

Egy átlagos fekete lyuk sötétje nem tudja elnyelni az összes tévéközvetítést, valamennyi még ezekből nézve is látszik a meccsekből. Erre csak az eddig ismert leghatalmasabb, a DLK-41-1000035/b képes, ami 41 ezer fényévnyire van a Földtől, és 62 százalék, hogy létezik. És persze az se biztos, hogy érdemes az egész miatt ilyen messzire utazni.


A Telesport hivatalos oldalán

tsAki lusta, az persze otthonról is könnyen nem nézheti a közvetítéseket, az MTV online streamje segítségével. A szolgáltatás még 2 napig ingyenes.