A dizájnerdrogok csodálatos világa

dizajnerdrogfeat

“-Na, adsz belőle?

-Miből?”

Egy dizájnerdrogos naplója, Helikon, 2003

HitlerAids, Kati, FreeKrokodil, Kati2. Na melyik a kakkuktojás? Semelyik. Mindegyik név egy napjainkban népszerű, szintetikusan előállított drogot takar. A társadalmunk alkonyán diszkóinkat elárasztó dizájnerdrogok csak pár éve bukkantak fel a piacon, de gyorsan életünk megszokott részévé váltak. Már nem nevetünk fel, mikor azt halljuk, Kati. Már nem hisszük azt, hogy mégis csak van egy lány a társaságban. Ha azt halljuk Kati, gonoszan összehúzzuk a tekintetünk, elsápadunk, feltűrjük ingujjunk, és elnézünk balra.

Emlékszem, kiskoromban még nem léteztek ilyen dizájnerdrogok, mi mindig a matchboxokat szívtuk fel orrba. Porrá őröltük és aztán orrba szippantottuk. Fájt persze a fejünk tőle, meg aztán hánytunk, de nevettünk is sokat. A matchbox csillaga mára leáldozóban van, egyre kevéssé népszerűbb, alig lehet hozzájutni, nézzük, hogy mik vették át a helyét.

FreeKrokodil (kroki,fríkroki,ingyenbasz, ingyenszar)

A népszerű orosz drog ingyenes, Magyarországon elterjedt változata. A cucc alapvetően ugyanúgy fasza patkányméreg és szívgyógyszer keveréke, mint a fizetős eredeti, de olcsósága miatt sokkal népszerűbb lett hazánkban. A szívgyógyszer legtöbbször persze hamisítvány, mert nagyon drága lenne igazit beletenni. Számos elmélet született már róla, hogy ki állhat a dolog mögött, és miért árulja, hiszen nem keres pénzt rajta, de eddig még nem sikerült kideríteni. Mi itt, a szerkesztőségben, (nem gondolkodtunk sokáig!!) a HAARP-ra és a civilekre gyanakszunk.

drog1
Fehér színükről könnyen felismerhetjük az ingyenes FreeKrokodil tablettákat

Hatása: rövid távon erős szúró fejfájást okoz, rendszeres használat esetén a hatása gyakorlatilag megegyezik a pestissel. Bőrünk foltokban megfeketedik, undorítóak leszünk, végtagjaink leválnak testünkről. Pszichoaktív hatása nem ismert.

Ár: Ingyenes, részegektől pénzért is be lehet szerezni.

Kati2 (kákettő, kettő, kletyó, szar)

A jól ismert ismeretlen hatóanyagú Kati feljavított változata, még több hatóanyaggal, a biztosabb hatás kedvéért.

Hatása: A Kati2 még nagyobb eséllyel biztosítja, hogy kiraboljanak és megerőszakoljanak, mint a hagyományos Kati tabletták. A Kati2 hatása alatt álló személy, beszámolók szerint, magától eldobja a pénztárcáját, és már olyan esetről is olvashattunk., ahol sajnos saját magát erőszakolta meg egy katikettőző.

Ár: 200ft/db, nagy tételben 20 ft darabja

drog2A fehér, lekerekített tabletta egy csíkkal a közepén minden bizonnyal Kati2

Kati3 (szemét)

A szeméttelepek drogja. Szeméttelepeken összegyűjtött random szemétből készül. A szemetet nagy nyomáson hevítik, összepréselik, porlasztják, és fehér festéket adnak hozzá.

Hatása: A gyártási technológia következtében, ez az egyik  legkiszámíthatatlanabb drog. Hatása mindig más, hiszen attól függ, hogy épp mi került bele a szeméttelepen, de izzadást és fejfájást majdnem mindig okoz.

Ár: 50ft/szúrás

drog3

Ha fehér, kerek tablettákkal találkozunk, biztosak lehetünk benne, hogy Kati3-al van dolgunk.

HitlerAIDS (lócrack, pónikokain, lószar)

A chien-juan-i gumiégető bezárásakor megmaradt abroncs-alapanyagokból készitett dizájnerdrogot az ugandai polgárháborúban használták először gyermekkatonákon, hogy meg bírják enni a nyers tevét. Mostanra már nagy utat járt be ez a drog is, rengeteg változata ismert, egész HitlerAIDS drogcsaláddal állunk szemben.

Hatása kétféle lehet, a HitlerAIDS A: 1 perc után teljes vakságot okoz, 2 perc után süketséget, 3 perc után pedig terhes lesz a fogyasztó.

A HitlerAIDS B-nek más a működési mechanizmusa. Ez halálra lassít. Illetve legalábbis végtelenül lelassítja az embert, aki önmagában még nem okozna halált, de általában szomjan vagy éhen hal a felhasználó, mert annyira lassú.

drog4

A lepattogzott szélű tabletta HitlerAids-re utal.

Ár: 30ft/szúrás

Heroino-cannabido-aszpirin (mutaspeed, muti)

Főként Magyarországon meghalt kínaiakból készített kifehérített narancssárga őrlemény, de az alföldi laborokban radioaktív sugárzással patkányokon élő bolhákból is ki tudják vonni.

Hatása: habzó száj, hidegrázás, medvebőrűség

Egyéb különös hatása, hogy egyszeri használata erős függőséget alakít ki a speedhez, az extasyhoz, és a heroinhoz egyszerre.

Ár:60ft/gramm

drog5
A mutaspeed is könnyen felismerhető, hiszen fehér.

Milyen szerencse, hogy annyi minden más is van a világon!