Ezúttal levél helyett képeslapot küldött Orbán Viktor

orbankepeslapfeat

Jól ér véget a hónap! A héten mindannyian kézhez kapjuk Orbán Viktor legújabb levelét. Örülhetünk, mert mint mostanában egyre többször, ezúttal is egy szép képeslapot küldött mindenkinek a Miniszterelnök úr. És egy meggyes Maoam-ot is.

dominika1jo

Államférfiúi erény, hogy még ilyenkor is jut ránk, emberekre ideje, amikor hétvégén választás lesz, és biztos rengeteg dolga van. -áll az mti szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

dominika2jo

A levelet olvasva látszik, hogy Orbán Viktor szintet lépett, és immáron pusztán szavak segítségével is képes mondandójának megformálására, nincs szüksége ehhez hosszú, nehézkes mondatokra.

A lehetőségek innentől gyakorlatilag korlátlanok. Ezzel a módszerrel nem csak újabb 4 millió szavazópolgárt érhet el, de a biztos szavazóit is hatékonyabban szólíthatja meg.

kepeslap2

Egy tavalyi kormányzati képeslap

A mondatok ideje, sokak szerint, amúgy is lassan lejár. Felmérések kimutatták, hogy mióta a kormányzat és a közszolgáltatók  leszoktak róla, hogy összetett mondatokat használjanak leveleikben, jóval többen olvassák el azokat.

kepeslap4

Ezt márciusban küldte Orbán.

Az olvasottsági rekordot egyelőre az a gázszámla részletezés tartja, amin hat macskás kép volt, ezt 26-an olvasták el egy hónap alatt.
És így néz ki például egy még tovább egyszerűsített villanyszámla:

bekellfizetni
Egyszerűsített villanyszámla hagyományos fogyasztóval

Managere szerint, Orbán Viktor jó tanuló, gyorsan felejt. Ha kitartó, 2023-ra akár eljuthat odáig, hogy a szavakat is elfelejti, és csak betűket fog egyesével mondani. Közelinek tűnhet, de gondoljunk rá, hogy addig van még majdnem 10 évünk, hogy felfegyverezzük valamelyik szomszéd országot.

falonkepeslapokMiniszterelnöki képeslap-sorral díszített nappali, Baranya megye, 21. század, ismeretlen 16. századi olasz utazó futurotípiája