Városnéző metrók futnak jövő héttől Budapesten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Újabb remek turistacsalogató szolgáltatással bővül a BKK kínálata, jövő hónaptól városnéző metrókat helyeznek forgalomba. A városnéző buszokat kiváltani igyekvő speciális metrókocsik áthaladnak majd Budapest legszebb terei és épületei alatt. A metrók érinteni fogják Budapest legszebb részeit. A kocsik a Hősök teréről indulnak, végighaladnak az Andrássy úti paloták alatt, és deák téri átszállással a belvároson keresztül viszik a turistákat egészen a Corvin közig.

terkep2

Budapest legszebb részei alatt halad majd a turistametró.

Természetesen idegenvezetők is lesznek a metrókon, akik három nyelven folyamatosan tájékoztatják az utasokat arról, hogy éppen milyen épület alatt haladnak el.

Erre a célra speciális, turistabarát metrókocsikat alakítanak ki a BKV-nál. Az új turistametrók levágott tetővel, és a metrókocsik oldalán megnövelt üvegfelülettel készülnek, hogy így biztosítsanak jobb kilátást.

metroalagut2

A turistametróból szép kilátás nyílik majd az Andrássy úti palotákra.

Az új szolgáltatást valószínűleg azok a jó képzelőerővel rendelkező, nagyon fontos emberek veszik majd igénybe, akiknek nincs idejük arra, hogy busszal nézzenek várost. Nekik jól jöhet, hogy metróval pár perc alatt túleshetnek az egészen.

A turistametrók nem fognak útközben megállni, de azt ígérik, hogy lassítani fognak azokon az állomásokon, ahol Budapestről készült fényképek borítják a falakat, hogy az utasok ezeket a képeket is tanulmányozhassák.

metroalagut1

Felismeri a Bazlikát a föld alól? Kicsit szokatlan a perspektíva, de innen is majdnem ugyanolyan szép.

A fejlesztés további nagy előnye, hogy így a turisták sokkal kevésbé fognak látszani, hiszen nagy részüket a föld alatt tarthatjuk.