Feszült nemzetközi helyzet az Oscar-díj körül

leofeat
munkatársunktól/mti

Nemzetközi kutatócsoport érkezett az ukrajnai Krím félszigetre, hogy megkeressék Leonardo DiCaprio régóta vágyott Oscar-díját. Az expedíció a zsűri azon nyilatkozata után indult útnak, miszerint idén már tényleg akartak adni egyet a színésznek, de a neki szánt szobrot szállító FedEx gépet véletlenül a turulon menekülő IV. Bélának nézték a krími tatárok, amely a rá kilőtt nyilak miatt kényszerleszállást hajtott végre a Jaltai Hegyi Védett Területen. A támadók ma hajnalban hivatalosan is bocsánatot kértek a történtek miatt: sajnálatukat fejezték ki többek között DiCaprio és a magyar nép felé is.

A helyi természetvédők aggodalmukat fejezték ki a Demerdzsi Jajla környéki farkasállomány biztonságát illetően, mivel az orosz Interfax hírügynökség szerint az értékes filmes kitüntetés felügyeletével Liam Neesont bízták meg.

szürke liamA képen Szürke Liam Neeson és egy tatár

A hír hallatán az Oscar-várományos felbőszült rajongóiból álló szabadcsapatok indultak a félszigetre, ahol elmondásuk szerint egy egyesített krímitatár–ukrán–orosz holokauszt képében kívánnak bosszút állni. A kutatócsoport és a helyiek biztonságára hivatkozva Vlagyimir Putyin orosz elnök több mint 31 000 gyalogot, négy bástyát, két huszárt, valamint saját magát is készenlétbe helyezte a kérdéses területen.

A Fehér Ház hivatalos közleményben leszarta az egészet. „Pár font aranyért nem vagyunk hajlandók belemenni egy újabb hidegháborúba. Itthon havazik, az akadozó forgalom miatt kevés a BigMac, a kínaiak is a spájzban vannak, van elég bajunk az ukránok nélkül is. Ha nincs olaj, hagyjanak minket békén, maximum elküldjük az Avangátorokat, hogy Leónak ne legyen baja” – nyilatkozta John Kerry, utalva arra, hogy a színész Ukrajnába utazott, hogy személyesen is részt vegyen a szobor keresésében. Ja, meg hogy enyhítsen a nemzetközi feszültségen persze.

Leo
DiCaprio interjút ad a helyi televíziónak

A szituáció végkimenetele megjósolhatatlan, de az Egyáltalán Nem Inkompetens Szakértőink szerint a következő forgatókönyv a legvalószínűbb:

– Jennifer Lawrence elesik

– Putyin megnézi a Titanicot

– Putyin sír és a rajongók mellé áll

– az unió és az USA véletlenül épp nem oda néz

– az ukránok és a krími tatárok rábasznak