Dr. Novák felfedezte az örökmozgót

orokmozgofeat

Hatalmas megtiszteltetés ért minket. Levelet kaptunk dr. Novák Bencétől.

Dr. Novák Bence PhD, a fizikai tudományok doktora, professor emeritus, az MIT, a Harvard és a Sorbonne díszdoktora. 

Dr. Novák hosszú levelében igen fontos felfedezésre hívja fel a figyelmet, ezért levelét teljes terjedelemben, olvasatlanul közöljük. Mindössze annyit változtattunk, hogy a mellékelt pornográf képeket macskás képekre cseréltük.

Jöjjön a levél.

Értekezés a hőtan első és második főtételeinek empirikus megdöntéséről, valamint az örökmozgó elvi és gyakorlati megvalósításáról

Mindannyian tudjuk, hogy az oktatás célja csak látszólag az, hogy széles látókörű, pallérozott és kritikus gondolkodású elméket adjunk a társadalomnak. A valódi feladata: aljas hazugságokkal akadályt gördíteni az ifjúság képzelete és alkotóereje elé.

Mi sem példázza ezt jobban – csak hogy rögtön a tárgyra térjünk – a gimnáziumi és szakközépiskolai fizikaoktatás. Egészen zsenge korunktól kezdve olyanokat tanítanak nekünk, hogy a fizikának örök és megmásíthatatlan törvényei vannak, melyek megszabják a világ működését, s csak akkor élhetünk, dolgozhatunk hatékonyan, ha ezeket a törvényeket tiszteletben tartjuk, sőt rettegünk tőlük!

Persze arról már hallgatnak, hogy ezek a törvények bizony már sokat változtak, mióta az ember természettudományokkal foglalkozik! Gondoljunk csak az ostoba és naiv newtoni fizikára, melyet a földbe döngölt az einsteini! Majd az einsteinit a Széles Gábor-féle!

Persze korunknak is megvannak az ezekhez hasonló dilettáns “tudósai”! Elég, ha csak Stephen Hawkingra vagy Peter Higgsre gondolunk! Mindenféle légből kapott ostobaságot beszélnek, aztán dollármilliárdos szerkezeteket építtetnek, hogy hazugságaikat hamis “bizonyítékokkal” alátámasszák! Ezen elméletek cáfolatától a hely szűke és az olvasóközönség gyenge elméje miatt most tartózkodnék.

Ugyanis itt van egy sokkal fontosabb, fajunk számára mondhatni sorsdöntő ügy! Ez pedig nem más, mint a perpetuum mobile, vagyis magyarul az örökmozgó.

Cute-Cats-cats-33440930-1280-800

Mint ismeretes, a Hőtan I. és II. főtételei kizárják az első- és másodfajú PM megvalósítási lehetőségét. Jómagam is úgy hittem, ezek a – ma már kissé elavult – tételek talán tartósabbnak bizonyulnak, mint Newton “tömegvonzás”-törvényei, de sajnos tévednem kellett.

Ez a két főtétel nem áll meg. És mégis hogyan jutottam ezen axiómákhoz? Empirikus úton.

Ehhez két, ma már megcáfolhatatlan és – úgy tűnik valóban – örök szabályt vettem figyelembe. Ezek a következők:

A) A csak egyik felén vajas kenyér mindig a vajas oldalára esik.
B) Az ébren lévő macska mindig a talpára esik.

Élesebb s nyitottabb elméjű olvasóim talán már sejtik is a végkifejletet. A következő szerkezetet hoztam létre:

Élő és éber macska hátára vajas kenyeret erősítünk a hozzáférhető legerősebb ragasztó segítségével úgy, hogy a kenyér üres fele tapadjon az állat hátához.

Amint látni fogjuk, ez a világtörténelem első perpetuum mobiléje.

cute-cat-wallpaper-hd-picture-4886-wallpaper-hd-wallpaper-cute-animal-images-cute-cat-wallpapers

A kísérlet:

A fent ismertetett szerkezetet dobjuk le egy legalább 10 méter magas helyről. A következőt tapasztaljuk: A szerkezet a talajtól kb. 30 cm-re (+- Planck-hossz) megáll és gyorsuló forgómozgásba kezd.

Ez egy ideális (súrlódás 0, macska élettartama végtelen és a szervezetében előidézett változásokkal nem számolunk) rendszerben a következő eredményre vezetne: a szerkezet gyorsul, végül eléri a fénysebességet és “felszakítja” a tér-idő kontinuumot.

A valósában szerencsére ez biztonságosabb. Fokozatosan közelítsünk a reális körülményekhez:

Ha a macska élettartama továbbra is végtelen és a szervezetében előidézett változásokkal nem számolunk, de már beszámítjuk a súrlódást: a szerkezet sebességének exponenciális növekedése következtében a hőmérséklet rohamosan nőni kezd. Ilyenkor egy bizonyos t pillanatban vagy elég, vagy szublimál a berendezés.

cute-fluffy-cat

És most lássuk valós körülmények között:

Mivel a macska egy bizonyos sebesség után eszméletét veszti, így a szerkezet lezuhan a földre és nyugalmi helyzetbe kerül.

Gyakorlati alkalmazás és hatékonyságnövelő praktikák

A fentiek alapján teljesen nyilvánvaló, hogy a szerkezet által létrehozott mozgási energia kiválóan használható elektromos áram termelésére. Ezt kivitelezhetjük úgy, hogy a macskából dinamó-forgóalkatrészt készítünk, vagy esetleg turbinaként is felfoghatjuk.

Ekkor az állat védelme érdekében adhatunk rá hőszigetelő ruházatot illetve adhatunk neki különböző pörgető drogokat (kokain, speed, para-metil-4-metilaminorex, kati), melyekkel az eszméletvesztés pillanatát kitolhatjuk, ezzel is növelve a hatékonyságot.

A szofisztikált technológiák kidolgozása már a mérnökökre vár, úgy gondolom, az elméleti áttörést elértem.

Kiegészítés az axiómákhoz: a két oldalán vajas kenyér és a két összekötözött macska negatív eredményt mutat. Ennek okainak feltárása jelenleg is folyik.

Remélem, fenti eszmefuttatásommal hozzájárultam az emberiség szakadatlan fejlődéséhez. Másokra vár a feladat, hogy a fent említett tételeket elvileg is megcáfolják. Az itt elért eredmények megoldást adhatnak az energiaválságra, sőt, tulajdonképpen korlátlan (macskák, kenyér és vaj mennyisége persze valójában felső határt szab neki) mennyiségű energia és elektromos áram termelésére nyílik lehetőség, ami számos globális problémát fog majd megoldani.

Biztosítok mindenkit, hogy kutatásommal nem célom a hírnév vagy vagyon szerzése, csupán a letisztult és univerzális tudomány horizontjának szélesítése iránt érzett vágy motivált.

cute_catd-1vxkd4e

Szívélyes üdvözlettel és tisztelettel, a további kooperáció reményében:

Dr. Novák Bence PhD, a fizikai tudományok doktora, professor emeritus, az MIT, a Harvard és a Sorbonne díszdoktora