WIFI mentes övezeteket alakítanak ki a belvárosban.

wifimentesfeat

WIFI mentes zónákat hoz létre Budapest belvárosában a Fővárosi Önkormányzat.

Az elmúlt hónapokban több kutatás is rámutatott, hogy komoly problémát okoz a fővárosiak életében, hogy mostanra gyakorlatilag mindenhol elérhető az ingyenes kábelnélküli internet szolgáltatás. Az emberek már alig beszélgetnek egymással a parkokban, a gyerekek nem használják a játszótereket, a kutyás se akarnak már játszani, hanem mindenki csak a telefonját nyomkodja egész nap.

A város forgalmasabb terein és parkjaiban most kialakított wifi mentes spotoknak köszönhetően végre tudunk majd nem netezni a belvárosban is Budapesten. Vége a sok órányi, kellemetlen utazásnak, hogy eljussunk valami olyan helyre, ahol nincs normális net.

wifimentes1

Bicikliző lányok élvezik a netmentesség adta nyugalmat

Gimnáziumok közelében egyelőre nem merik teljesen leárnyékolni a wireless netet, itt csak lassítják az első hónapokban, illetve korlátozzák a személyenkénti lájkolások számát napi tízben.

wifimentes2Sokan a Margitszigetre járnak nem netezni.

A Fővárosi Önkormányzat már jelezte, hogy amennyiben a terv beválik, és valóban újra elkezdenek az emberek beszélgetni egymással, elképzelhető, hogy több, hasonló intézkedést is bevezetnek. Felmerült például, hogy széthulló társadalmunk megmentéséért tett újabb nagy lépés az lehetne, ha a jövőben korlátoznák a városi telefon-szolgáltatást is.wifimentes3

Mióta nincs mindenhol ingyenes wifi, az öregek is visszatértek a játszóterekre.