820 milliós költségvetésű országos kampány indul a politikusgyűlölet ellen

politikusfeat

Országos felvilágosító kampányt indít a Tájékoztatási Minisztérium az egyre inkább elharapódzó politikusgyűlölet megfékezésére. A 820 millió forintos összköltségvetésű reklámkampánnyal a televíziókban, közterületeken és az iskolákban is találkozhatunk majd. A kampány nemcsak a politikusokhoz való hozzáállásunkat igyekszik formálni, hanem interaktív kommunikációs formák segítségével cselekvésre is szeretné bírni a befogadót.

532876_508879515839124_1405266574_n
Korunk – valami csoda folytán már évek óta fennmaradó – demokráciáinak egyik komoly problémája, hogy iszonyatosan utálják az emberek a politikusokat. A felmérések szerint Magyarországon különösen rosszul fest a helyzet, szinte alig akad olyan társadalmi csoport vagy absztrakt fogalom, amit jobban utálnának a magyarok.

gyulolstat

A rossz irányba tartó folyamat ellen tenni kellett valamit. Ha megszerettetni valószínűleg nem is sikerülhet az emberekkel a képviselőket, már az is sokat segítene, ha kevéssé gyűlölnék őket. A maihoz fogható utálat ugyanis könnyen oda vezethet, hogy még a végén valaki elveszti a fejét, és lelő egyet közülük. Nagyon kellemetlenül venné ki magát a külföldi közvélemény előtt, ha ilyesmi megtörténne.

419336_508870209173388_1628432302_n

Budapest belvárosában már meg is jelentek az első plakátok. A könnyen befogadható, egyszerű üzenet bizonyára érthető lesz a VII. kerületben élő hajléktalanok számára is.

apolitikusisember

Az “Ön mit tesz a politikusgyűlölet ellen?” fantázianevű kampány a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet, ezért lesznek kint általános iskolákban célzottan gyermekeknek, illetve szülőknek szóló plakátok is. Az iskolákba kerülő kampányanyagok rózsa- és póniillatúak lesznek, hogy a gyerekek még inkább megszeressék azokat. A plakátokat osztályfőnöki órán is meg kell majd nézni. Énekórán pedig el kell majd énekelni.

negyulold6negyulold3A minisztérium még ebben a hónapban telefonos segélyvonalat is indít azok számára, akik annyira utálják a politikusokat, hogy nem elégednek meg a plakátokkal, hanem szeretnének beszélni is róla.

Az ingyenesen hívható segélyvonalon különféle hasznos tanácsokat kaphatnak a telefonálók, például hogy miként vezessék le a dühüket valaki máson.

Update: Most kaptuk a hírt, hogy Szili Katalin is támogathatónak tartja az ötletet.