Mostantól közvetlenül a Közgépnek is fizethetünk

csekkfeat

Mozgalmas heteken van túl a kormány.

A Fidesz rezsicsökkentési terveinek megvédésére megálmodott Magyar Csapat létrejöttéhez a kormány a kísérőlevél mellé egy sárga csekkel is kedveskedett a kispénzűeknek, akiknek a rezsicsökkentés a hideg téli hónapokban a létbiztonságot jelentette.

“Most önökön a sor, mi megtettük a tőlünk telhetőt, a további csökkentésért együtt kell küzdenünk.”

-nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök, majd hozzátette, hogy a Magyar Csapat rezsicsökkentő összefogás már az első hetében olyan erősnek bizonyult, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség számlájára már nem is tudják fogadni a felajánlásokat.

Egy rögtönzött stratégiai döntés után egy közbeszerzési telefonhívás segített megoldani a hirtelen népszerűség okozta problémát.

A fél órára kiírt telefonos pályázatot a szakmai feltételeknek minden pontban eleget tevő Közgép Zrt. nyerte, ezt követően a nyertes pályázatot, (beleértve a telefonhívás teljes szövegét) 200 évre titkosították.

Meg nem erősített információk szerint a csekk, illetve az azt tartalmazó levél a napokban már eljutott néhány településre, ezeken “rezsicsökkentési adó” felirat szerepel a közlemény rovatban.

csekk

Az összeg mező egyelőre üres, kitöltetlen maradt, így bárki, anyagi helyzetéhez mérten adózhat a rezsi ellen.

A Magyar Csapat átütő sikerének bejelentését egyébként országos óriásplakát kampány keretein belül is tervezi a kormány, aminek kivitelezésére visszamenőleges hatályú pályáztatással keresik a legalkalmasabb partnert.

 “Ennek költségeit a kormány nem állami, hanem a sárga csekken befizettet támogatói pénzekből fedezné.” -jelentette be Szijjártó Péter szóvivő.